На Полтавщині підвищена пожежна небезпека на відкритих територіях

3 0.padure
Поділитися новиною

3 0.padureЗ 30 червня до 2 липня в області переважатиме надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Згідно з протипожежними вимогами на території лісового фонду, у цей період заборонено відвідувати ліси з метою зниження ризику загорання.

Про це стало відомо з Українського гідрометеорологічного центру. Останній, 5 клас пожежної небезпеки встановлюється, якщо тривалий час тримається суха і спекотна погода.

Тож 1–2 липня, 5 клас пожежної небезпеки переважає в таких містах і селах області:

Веселий Поділ;

Кобеляки;

Гадяч;

Коломак.

pidpaly

Як повідомила прессекретарка Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Лілія Гнатенко, на Полтавщині пожежна небезпека в лісах триває з березня до жовтня:

«Перший клас – це коли йдуть дощі, тому він не становить загрози. Становить загрозу, зокрема для лісів, 4 клас, якщо тривалий час тримається посушлива погода, та 5 клас. Коли тривалий час йшли дощі, на Полтавщині не було високої пожежної небезпеки – зберігався 2–3 клас, який не становить загрозу для лісів. Полтавське лісове господарство звертається до населення з проханням – у цей час поставитися із розумінням та утриматися від відвідування лісів. Тому що навіть без злого умислу, а через необачність, можна викинути недопалок і  ліс загориться».

Якщо помітили загорання в лісі телефонуйте повідомте в ГУ ДСНС в Полтавській області за телефоном 101.

Інформація з інтернет-видання “Зміст”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...