ВІДКЛЮЧИЛИ СВІТЛО: СВАВІЛЛЯ ЧИ СПІЙМАЛИ НА ГАРЯЧОМУ

світло скарга
Поділитися новиною

світло скаргаДо редакції звернувся житель міста Гадяч, Анатолій Самофал, який проживає по вул. С. Білохи, зі скаргою на неправомірні дії працівників Гадяцької філії АТ «Полтаваобленерго».

Із його слів, 26 квітня 2020 року, представники цієї організації, а саме: А. Дяченко, І. Переваруха, О. Підгайний та навіть водій, намагались увійти до будинку, для перевірки приладу обліку (лічильника), але при цьому вони були без захисних масок та не дотримувались норм дозволеної відстані. А. Самофал не дозволив увійти до свого помешкання. Контролери в свою чергу повідомили споживача, що буде складений акт про недопуск. А також проінформували, що в разі відмови від перевірки лічильника, вони мають право відключити подачу електроенергії. Вже 28 квітня Анатолію був надісланий документ, в якому було сказано, що у зв’язку з не допуском працівників до облікового пристрою, 10 травня проти нього будуть застосовані відповідні санкції.

Анатолій Самофал зателефонував на гарячу урядову лінію, детально описав ситуацію. Його звернення було зареєстроване і надана рекомендація звернутись до поліції. Анатолій так і вчинив. У поліції написав заяву, а 10 червня, приблизно о 15.00, Анатолій побачив біля свого подвір’я працівників АТ «Полтаваобленерго», які без попередження відключали подачу електроенергії. Анатолій викликав поліцію. На місце виклику прибули сержанти В. Дроботя та Є. Строкань. Представники поліції та «Полтаваобленерго» щось обговорювали та згодом поліцейські дали згоду на відключення електроенергії. Зі слів А. Самофала, коли він хотів стати на заваді відключення, сержанти поліції віттягли його від опори та тримали за руки. Причини відключення споживачу не пояснили. Заборгованості у споживача не було. А для того, щоб світло знову підключили, він має сплатити, з його слів, 2000 – 3000 грн за цю процедуру. З цим рішенням Анатолій Самофал не згоден і готовий в будь-який спосіб добиватися справедливості.

Олексій Черняк, начальник Гадяцької філії АТ «Полтаваобленерго» у телефонній розмові повідомив:

«На цього споживача ми давно звернули увагу. Коли відбувалась реконструкція повітряної лінії електропередачі по цій вулиці, прилади обліку (лічильники) всім жителям виносились на фасади будинків. Однак Анатолій Самофал відмовився на той час допускати працівників до свого лічильника. А за минулий рік ми помітили у нього підозріло малі цифри споживання електроенергії, лише 3-4 кіловати на місяць. Коли ми звернули на цей факт увагу, то споживання стало трохи більшим. Та все ж таки було прийнято рішення обстежити даний прилад обліку, згідно правил, але з боку споживача був зчинений супротив. До речі, поліція була викликана саме нашими працівниками, оскільки Анатолій Самофал почав вести себе агресивно по відношенню до них. Законодавством передбачено, що за не допуск до облікового приладдя послуга з розподілу електроенергії споживачу припиняється. Я особисто говорив з Анатолієм, пояснював у чому була проблема, а для того, щоб послугу знову підключили, потрібно допустити працівників до лічильника, який слід винесли на фасад будинку та сплатити послугу повторного підключення. Але він не згоден з таким рішенням , тому нехай поліція вирішує, хто у цій ситуації правий а хто ні.»

Анжела Замотаєва.

 

Фото використане як ілюстрація

2 коментарі до “ВІДКЛЮЧИЛИ СВІТЛО: СВАВІЛЛЯ ЧИ СПІЙМАЛИ НА ГАРЯЧОМУ

  1. Тягати власника,та тримали за руки – це тупорилі сержанти В. Дроботя та Є. Строкань вміють краще за всих. А ще вони вміють віднімати і ділити, іншого цих нелюдів ніхто не навчив.

  2. Зелений презік говорив, що під час карантину відключень електроенергії, газопостачання та води не відбуватиметься.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...