Не кажи «гоп»: обіцяний апарат ШВЛ не придбали

апарат
Поділитися новиною

апаратНа початку квітня у соцмережах оприлюднили масштабне відеоінтерв’ю голови Гадяцької районної ради Володимира Нікітенка, в якому він детально розповів, куди і скільки він, як громадянин, виділив коштів на допомогу лікарні по боротьбі з коронавірусом.

Мова йшла не «про копійки», а про тисячі та ще й в іноземній валюті:

«Одна із проблем, яку потрібно вирішити, – це захистити наших лікарів. Щоб вони могли у всеозброєнні зустріти коронавірус.  Як мешканець Гадяцького району, я виділив особисті кошти, щоб закупити захисні засоби для ПМСД і ЦРЛ. Окрім цього, перерахував 27 тисяч 500 доларів на придбання апарату ШВЛ (штучної вентиляції легень).

6 квітня апарат уже повинен бути в Гадячі. Я прийду і особисто вручу його…» – стверджував В. Нікітенко у відео.

Відтоді минуло два місяці. І хоч випадків коронавірусу поки не зафіксували на території Гадяцького району, та якось заспокоювала думка про те, що на «озброєнні» у лікарні є інноваційний  потужний апарат ШВЛ, за допомогою якого лікування ймовірних хворих буде набагато результативнішим. Тому ми вирішили підготувати публікацію і більш детально розповісти своїм читачам про новий апарат ШВЛ, подарований благодійником. Але, як виявилося, розповідати немає про що – джерело, наближене до лікарні, повідомило, що апарат – просто обіцянка. Нібито із його придбанням виникли проблеми.

Ми зателефонували до Володимира Нікітенка, щоб почути його коментар із цього приводу. Він пояснив, що придбання апарата повинно було відбутись через Департамент охорони здоров’я Полтавської ОДА. Нібито там повідомили куди потрібно перераховувати кошти. Стверджує, що кошти перерахував, але апарат досі не надійшов. Це нібито пов’язано із перебоями поставок із Китаю.  

Коли апарат ШВЛ прибуде у лікарню, В.Нікітенко точно повідомити не зміг.

P.S. Дивно, але у той же час в агропромислового холдингу «Астарта» проблем із придбанням апаратів ШВЛ не виникло, протягом травня для лікарень Полтавської області вони придбали 15 таких апаратів. У Гадяцьку ЦРЛ апарат ШВЛ привезли ще 22 травня.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...