В Полтаві з’явиться перша платна камера у СІЗО

BZO8K6KLmBgO5uIX
Поділитися новиною

BZO8K6KLmBgO5uIXПро це повідомили на сайті Полтавської міської ради 9 червня. Тепер люди, які утримуються у СІЗО, матимуть змогу сплатити певну суму, щоб проживати у кращих умовах. Розцінки поки не оприлюднили. Показати, який вона матиме вигляд, планують 10 червня. 

Раніше про відкриття платних камер у СІЗО писав на своїй сторінці у фейсбуці Міністр юстиції України Денис Малюська. За його словами, кошти будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер із поліпшеними умовами.

Таким чином, написав Малюська, планують зменшити корупцію – тепер кошти сплачуватимуть офіційно, тоді як раніше часто домовлялися через хабарі. Крім того, це допоможе слідчим ізоляторам отримати додаткове фінансування. Адже нині бюджетних коштів не вистачає. 

«Це точно не “віп-камери”. Нічого надзвичайного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою площею камер, а також базовим обладнанням на кшталт холодильника, телевізора або столового приладдя. Ну, і ремонт – не сторічної давнини, як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах», – написав Денис Малюська. 

Міністр також написав, що мова йде саме про слідчі ізолятори – місця, де утримують людей, щодо яких немає вироку суду і які вважаються невинуватими. Тому, за словами Малюськи, таких людей не повинні «обмежувати у можливості оплатити ліпші умови проживання». Злочинцям – тобто тим, чия винуватість доведена – пропонувати оплатити кращі умови не будуть. 

Інформація з сайту https://zmist.pl.ua

LIVE OFFLINE
track image
Loading...