На посаду директора КНП «Гадяцька ЦРЛ» два претенденти

2132132
Поділитися новиною

2132132Кілька тижнів тому, на сайті Гадяцької районної ради оприлюднили інформацію про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади директора комунального некомерційного підприємства «Гадяцька центральна районна лікарня».

 

Відповідно до затверджених положень зі змінами контракт із переможцем укладуть на 3 роки. Для участі у конкурсі кандидату на посаду не обов’язково мати медичну освіту, достатньо бути управлінцем і мати 5 років стажу роботи на керівних посадах.

Не зважаючи на те, що термін дії укладеного контракту із директором ЦРЛ Олександром Басарабом закінчився у квітні, він досі продовжує виконувати обов’язки.

Як повідомлялося раніше, заяви від претендентів на посаду приймалися до 8 червня. А поки ще не був відомим остаточний список кандидатів на посаду, гадячани висловлювали свої припущення стосовно того, хто ж таки спробує свої сили і подасть документи.

Першим, кого гадячани «посадили» в крісло директора ЦРЛ був Олександр Шаповал, колишній заступник голови Гадяцької районної державної адміністрації. Досвід роботи в лікарні він має, бо певний час працював бухгалтером та економістом у ЦРЛ, закінчив Національну академію державного управління при Президентові України. До речі, зараз він у пошуках роботи, тож припущення більші ніж ймовірне.

Проте, гадячани припускали, що на цю посаду пропонуватимуть свої кандидатури колишній очільник РДА Олексій Матюшенко та його дружина Катерина Матюшенко (заступник головного лікаря з експертизи тимчасової втрати працездатності КНП «Гадяцька ЦРЛ»).

Цю попередню інформацію ми оприлюднили у соцмережах для обговорення, але, не зрозуміло чому, родина Матюшенків дуже образились на те, що їх прізвища внесли у список кандидатів – на своїх сторінках у Фейсбук вони записали відео звернення, у якому повідомили, що не подавали свої кандидатури на цю посаду. Загалом сприйняли інформацію як «обливання брудом та оббріхування».

Погодьтесь, реакція досить не очікувана. Адже, якщо люди «висувають», як кандидатів на таку відповідальну посаду, значить довіряють. І, звісно, серед ймовірних кандидатів був і Олександр Басараб , професійний лікар, до того ж має неабиякий досвід в управлінні лікарнею. Щоправда, сам кандидат, під час однієї із наших телефонних розмов, обмовився, що вимоги для кандидатів наскільки високі, що навряд чи його кандидатура пройде конкурсний відбір.

Окрім цього, він висловив припущення, що Гадяцька районна рада, як засновник і управлінець лікарні, найімовірніше має свого «правильного» кандидата на пост директора. Адже в статуті КНП «Гадяцька ЦРЛ» чітко вказано, що директор лікарні практично повністю залежить від засновника та районної державної адміністрації – усю діяльність потрібно погоджувати ( призначення та звільнення заступників, включно).

У той же час, до кінця 2020 року районні ради та РДА повинні ліквідувати. Відповідно, припущення стосовно «своєї» кандидатури має право на життя. Адже, після ліквідації райрад та адміністрацій мільйон «зашкварених» фірм всім відомої команди повинні працювати безперебійно – встановлювати вікна, проводити ремонти, продавати комп’ютерну техніку… Відомо ж, що лікарня – це «золоте дно», де роботи «не початий край». А із «своїм» директором лікарні це робити буде набагато простіше…  

koncrl09062020

P.S. 9-го червня відбулося засідання конкурсної комісії, щодо проведення першого етапу конкурсу – члени комісії розглянули документи, подані претендентами на участь у конкурсі.

Отже, кандидатури на посаду директора ЦРЛ:

Олександр Басараб

26220237 1872888196357428 376487949630377955 n

та Олександр Шаповал.

56542018 2200839113328979 8867073142095347712 o

12.06.2020 року, о 09.00 в кімнаті депутатів Гадяцької районної ради відбудеться засідання конкурсної комісії щодо проведення другого етапу конкурсу – заслуховування конкурсних пропозицій учасників конкурсного відбору.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...