ПОЛТАВЩИНА ОПИНИЛАСЯ СЕРЕД ОБЛАСТЕЙ, ЯКІ НЕ ГОТОВІ ПОСЛАБЛЮВАТИ КАРАНТИН – МОЗ

a57a648 2073909
Поділитися новиною

a57a648 2073909Полтавська область стала однією з 11 українських областей, де не готові впровадити 2 етап послаблення карантину, пише zmist.pl.ua

У МОЗ вважають, що на Полтавщині та в інших регіонах погана епідемічна ситуація. Про це повідомили на сайті Міністерства 22 травня.

Такий висновок МОЗу ставить під загрозу відновлення роботи міського та міжміського громадського транспорту з 22 травня та відкриття дитсадочків і готелів з 25 травня.

Усього в Україні 11 областей не готові послаблювати карантин з 22 травня. Рішення про послаблення в регіонах ухвалюють комісії ТЕБ та НС після оприлюднення постанови. Учора, 21 травня, документ оприлюднили доволі пізно, тому на Полтавщині рішення про послаблення не ухвалили.

Під час оцінки готовності області враховують таке:

  • кількість нових випадків інфікування коронавірусом за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має бути менш ніж 12 людей на 100 тис. населення;
  • середня кількість ПЛР-тестувань. Їх має бути більш як 12 на 100 тисяч населення за останні 7 днів. На Полтавщині за день проводять близько 200 тестувань;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком. Цей показник має бути менше ніж 50%.

f6edcc1 karantyn

Для прикладу, Київська та Рівненська області ухвалили рішення про те, що у їхніх регіонах карантин послаблювати не будуть.

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...