На Полтавщині проводити випускні вечори не планують

DSCN4701
Поділитися новиною

DSCN4701До сезону випускних у полтавських школах лишається трохи більше ніж місяць, але влада прогнозує, що їх проведення у 2020 році буде під забороною, пише zmist.pl.ua

Влаштовувати офіційні свята в області не будуть, а ось самостійно зібратися компанією випускникам теж не можна, бо масові заходи в Україні поки заборонили. За словами директорки Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Віти Ковальської, станом на 19 травня всі освітні процеси в області відбуваються онлайн, тому питання організації випускних наразі не стоїть:

«Свідоцтва про закінчення школи 4 і 9 класам буде розіслано поштою. Реєстрація для наступних класів буде здійснюватися в режимі онлайн, всі необхідні фото та довідки діти будуть доносити у вересні».

Начальник управління освіти виконкому міськради Юрій Матвієнко поки відмовився коментувати ситуацію зі святом для випускників. Єдине, що відомо точно – в управлінні керуватимуться рішеннями уряду.

Своєю чергою Міністерство освіти, яке просить школи цьогоріч не проводити свято останнього дзвоника і випускні вечори. Неофіційно зібратися на святкування випускникам теж буде складно, адже наразі ніхто не знає, коли в Україні буде можливість зібратися у великій компанії.

Натомість в Україні хочуть організувати флешмоб «Випускний 2020 online». На сайті «Освіторії» повідомляють, що цей варіант святкування стане безпрецедентною історією, якщо в усі учні випускних класів зможуть обмінятись вітаннями з однолітками зі шкіл з різних куточків країни. Ба більше, прямий етер можуть транслювати телеканали. На трансляції мають бути ведучі та спеціальні зіркові гості, а після нього змонтують відеоролик. Це дозволить створити для випускників атмосферу довгоочікуваного свята, навіть у режимі онлайн.

Також, 6 червня YouTube проведе онлайн-випускний для школярів з усього світу. До нього долучаться Леді Гага та Мішель і Барак Обами, гендиректор Google Сундар Пічай та південнокорейський гурт BTS. 

Нагадаємо, що з 17 березня в Україні на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі понад 10 людей. 

ЗМІСТ

Фото із архіву БМ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...