Як отримати допомогу при народженні дитини під час карантину

YUVkQ2BZeg 1
Поділитися новиною

YUVkQ2BZeg 1Міністерство соціальної політики опублікувало інструкцію для батьків, як оформити та отримати грошову допомогу при народженні дитини віддалено в умовах карантину. 

Отже, що покроково потрібно зробити для оформлення допомоги при народженні дитини:

1. Перейдіть на веб-сайт Мінсоцполітики України: https://e-services.msp.gov.ua/.

2. Авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або електронної пошти. Як зробити електронний підпис – читайте тут: ducation.zakupki.prom.ua

3. Заповніть електронну заяву на призначення допомоги. Для цього Вам знадобляться: свідоцтво про народження дитини; паспорти обох батьків; ІПН обох батьків (за наявності); номер банківського рахунку у форматі IBAN (якщо хочете отримувати виплати на картку). Не потрібно сканувати документи, достатньо лише заповнити відповідні графи. Також у заяві слід зазначити відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. І обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати: на картку або на поштовому відділенні.

4. Наприкінці система автоматично підкаже територіальний орган соціального захисту, який має розглянути запит. Якщо ви маєте КЕП, підпишіть заяву та подайте її на розгляд.
У Мінсоцполітики зазначили, що рішення про призначення допомоги мають надіслати на Вашу електронну пошту приблизно протягом 2 тижнів з моменту звернення. 

1 коментар до “Як отримати допомогу при народженні дитини під час карантину

  1. Із гадячан хоч хтось спробував так подати заяву? І як результат, вдалося?
    А я спробував, і можу чітко сказати: в нашій державі все через ж..пу.
    Ідея гарна а реалізація, як завжди. Вобщем не працює такий спосіб.
    Тому звертаюсь до редакції – статтю можете видалити, щоб не вводити людей в оману.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...