З 22 травня можливе послаблення карантинних обмежень: відкриття дитячих садочків, відновлення роботи громадського транспорту, тощо

AF542755 25F9 4CB2 8C70 0F461432BEB9
Поділитися новиною

AF542755 25F9 4CB2 8C70 0F461432BEB9Черговий етап послаблення карантину в Україні відбудеться 22 травня. Після цієї дати планується надати дозвіл на проведення спортивних змагань, роботу готелів, проведення ЗНО, а також відкрити дитячі садки та запустити громадський транспорт із певними обмеженнями.

Про це на брифінгу 14 травня розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Якщо казати про пом’якшення – це дозвіл на проведення спортивних змагань, але, звичайно, без глядачів. Це відкриття готелів, окрім хостелів та без функціонування ресторанів та спортивних залів. Це зовнішнє незалежне оцінювання, тобто ми даємо дозвіл. Також буде відповідний дозвіл на громадський транспорт і також на дошкільні навчальні заклади”, – зазначив він. 

Водночас міністр наголосив, що відповідні послаблення можливі винятково за дотримання чітких протиепідемічних правил – маскового режиму, соціальної дистанції та дезінфекції рук і поверхонь.

“Під кожні ці події у нас будуть розроблені дуже чіткі критерії, як саме користуватися транспортом або як саме можливі спортивні змагання. І ми будемо вимагати дотримання цих правил. Бо йдеться про здоров’я і життя українців”, – пояснив Степанов. 

При цьому, в Міністерстві освіти і науки України говорять про відкриття дитсадків на третьому етапі виходу з карантину – тобто з 1 червня.

– Заклади дошкільної освіти зможуть відновити роботу відповідно до розробленої Урядової дорожньої карти виходу країни з карантину та у випадку позитивної динаміки – зниження показників захворюваності. Загальнонаціональне відкриття садочків буде можливим на 3 етапі дорожньої карти з урахуванням рішень комісій ТЕП та НС територіальних одиниць. Зараз спільно з МОЗ працюємо над тим, щоб зробити безпечним повернення дітей у заклади дошкільної освіти. Буде виданий так званий «коронавірусний» протокол, який включатиме вимоги санітарного лікаря та рекомендації МОН щодо роботи закладів освіти в умовах пандемії. Для того, щоб діти та вихователі, значна частина яких у зоні ризику, мали змогу повернутися до закладів освіти, садочки мають відповідати всім вимогам безпеки, – прокоментувала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...