У нас відміняють карантин

96093341 182346719616894 8548913866162044928 n
Поділитися новиною

96093341 182346719616894 8548913866162044928 nЯкщо у перші тижні карантину ми намагалися дотримуватися усіх обмежень, то тепер все більше громадян злісно не виконують постанови уряду. В місті все частіше можна побачити осіб без захисних масок.

Продавці в деяких магазинах не бояться ні вірусу, ні покарання у вигляді штрафів, бо продають товари без будь-яких засобів захисту і не контролюють кількості відвідувачів. Навіть під час урочистого покладання квітів 9 травня наші керівники, і районні, і міські, були без масок. Із цього приводу було чимало коментарів і зауважень у соцмережах Фейсбук та Інстаграм. Поліція в свою чергу призупинила контроль за громадянами, роботою магазинів, певним чином самоусунувшись. Тож, як бачимо, не тільки громадяни і підприємці, а й місцева влада з поліцією самі собі відмінили карантин.

Але давайте проаналізуємо. Громадяни вимагали від урядовців послаблення карантинних обмежень: відкриття магазинів, ринків та ін. З 11 травня це стало можливим, і ряд карантинних обмежень було знято, та все ж за певних умов. Масочний режим, правила дезінфекції в приміщеннях торгівлі та відстань між людьми 1,5-2м залишаються головними карантинними обмеженнями. Та чи готові відвідувачі і власники торгівельних закладів виконувати ці умови?

Можливо, влада й не змогла продумати всі нюанси, чим спонукала деяких представників малого та середнього бізнесу або працювати незаконно, або взагалі лишитись без заробітку. Але на даному етапі, після послаблення обмежень, тільки від нас залежить, якою буде статистика захворюваності у нашому району. Тож давайте будемо терплячими і просимо вас неухильно виконувати всі карантинні вимоги.

«БМ»

2 коментарі до “У нас відміняють карантин

  1. Ви подивіться на Бондаренка( мер так само до речі), він по місту щоразу ходе без маски, ще з самого початку карантину, це може і стало прикладом для інших, перед камерою вдягає, як приїздив Синєгубов, вобщем показуха та й годі. Закон один для всіх.
    В Луця вимагають вхід з маскою, а самі продавці без масок, каву продавали попри заборону, і луць і Живчик, і бістро. Оце вам і контроль поліції

  2. давайте будемо терплячими і просимо вас неухильно виконувати всі карантинні вимоги.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...