Сьогодні Стефана; де чекати просвітлення, де шукати вінці та для чого знову одягати на себе обладунок

630 360 1588927301 895
Поділитися новиною

630 360 1588927301 895Сьогодні четверта неділя після Пасхи, яку називають неділею про розслабленого. Присвячена вона одній події з Євангелія, коли Христос зцілив розслабленого в єрусалимській купальні.

Той нещасний чоловік хворів 38 років. Коли Ісус запитав його, чи хоче він зцілитися, він почав пояснювати, що «не має людини, яка б допомогла йому зійти в води купальні» тієї миті, коли вони стають цілющими. Поки він самотужки добирався до води, там вже хтось був; хтось завжди його випереджав: більш удачливі, більш сильніші, вправніші. Христос не опускав того чоловіка в воду: він просто наказав хворому встати й іти. І той встав, взяв свою постіль і пішов. Смисл цієї євангельської історії зрозумілий: про незбагненність надії, про можливість неможливого.

А ще сьогодні преподобного Стефана, ігумена Печерського, єпископа Володимир-Волинського (1094). Стефан був одним із улюблених учнів преподобного Феодосія. Цього дня дивилися: коли хмари йдуть на долини, то буде в горах просвітлення, а коли з долин піднімаються вгору – довго втримається сльота. Збільшення вінців навколо сонця віщують суху та ясну травневу погоду.

Іменинники сьогодні Стефан, Павло, Іван, Марія.

Триває сонячно-місячний коловорот і сьогодні вже 18 місячний день. Місяць залишить Стрільця й перейде до Козерога. Десь ближче до обіду всі емоції вляжуться, увійдуть у береги. Нарешті настає час стриманості і ще раз стриманості. Ми знову одягаємо лати, зашнуровуємося, застібуємося на всі гачечки і ґудзики. Втім, від того можливо лише виграємо: зекономимо, а потім пустимо цю енергію на щось продуктивне і якісне. «Реалізаційна сила» зростатиме до середи, тож не забудьте накреслити якісь плани-завдання й взятися за їх виконання.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році: –1,7; а найтеплішим у 1996 –  +28,7.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...