Долучайтесь до створення плану кладовища

2017 05 23 14 10 54 900x401
Поділитися новиною

2017 05 23 14 10 54 900x401Олексій Новіков, голова Громадської спілки «Українська культурна спадщина», родом із Гадяча, пропонує усім долучитися до роботи по складанню тавпорядкуванню відомостей поховань  гадяцького міського кладовища:

«У минулому році, відвідуючи місто Гадяч, я вирішив прогулятися місцевим кладовищем з метою все ж таки знайти могилу молодшого брата своєї прабабусі Миколи Новікова, який мешкав у Гадячі на вулиці Гагаріна та похований у 1998 році.

Поховання я знайшов, але хочу наголосити, що гадяцьке місцеве кладовище знаходиться у  жахливому стані: відсутні перелік і план поховань, багато могил залишені без належного догляду та потребують ремонту (але не того, що відбувся кілька років тому, коли синьою фарбою були зафарбовані надписи). Багато монументів, під якими поховані місцеві мешканці у 19-му сторіччі, на межі зруйнування та зникнення. Але все ж це наша загальна, у тому числі культурна, спадщина.

Щоб зберегти пам’ять про минулі роки, пам’ять про наших пращурів, історію Гадяцького краю, нашу з вами історію, пропоную долучитися до роботи по складанню та впорядкуванню відомостей поховань гадяцького міського кладовища».

Усі, хто бажає долучитися до цієї справи, можуть надсилати сповіщення з фото поховання із поясненням на офіційну сторінку Громадської спілки «Українська культурна спадщина» у Фейсбуці. Після обробки та формування План кладовища буде презентований гадячанам.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...