Курятину радять поки не купувати

1478589709 1359
Поділитися новиною

1478589709 1359Влада Кременчука, де в районі сталась масова загибель птиці, закликає громадян поки не купувати куряче м’ясо та яйця в торговельних мережах.

У Полтавській області загинули близько 600 тис. курей через несправність вентиляції на Кременчуцькій птахофабриці в селі Потоки (Кременчуцький район).

Як повідомили у Полтавському облуправлінні Держспоживслужби, попередньою причиною масової загибелі курей названо аварійне відключення електропостачання на трансформаторній підстанції, внаслідок чого відключилась система вентиляції на птахофабриці й кури задихнулись.

Під час засідання в мерії Кременчука було заявлено, що аналізи тушок курей направлено до лабораторії Держспоживслужби до Києва й результати будуть відомі пізніше. Мер Кременчука Віталій Малецький на засіданні заявив, що яйця з птахофабрики села Потоки, де сталась масова загибель птиці, вже потрапили в торговельну мережу регіону. Він зазначив, що їх реалізація заборонена представниками Держспоживслужби. Мер закликав кременчужан поки не купувати яйця та куряче м’ясо цього виробника.

«Не всі можуть знати про заборону, тому звертаюсь до громадян не купувати поки яйця. Чекаємо результатів аналізів із Києва та повідомимо про них через ЗМІ додатково», – сказав мер. Мер Кременчука також повідомив, що в соціальних мережах уже пишуть, що на птахофабриці – нібито спалах пташиного грипу.

«Якщо це буде так, то закликаю також поки не купувати курятину. Не ясно, що і як… Може відключення світла це про людське око, а там було щось інше й м’ясо курки можуть пустити в продаж різними обхідними шляхами… Почекаємо результатів аналізів і дізнаємося механізм утилізації тушок, який визначить районна протиепізоотична комісія. Я думаю, їх повинні спалити», – заявив мер.

“БМ”

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...