На Полтавщині викрили організаторів схеми торгівлі людьми

cb6b821907033830
Поділитися новиною

cb6b821907033830На Полтавщині затримали мешканців Горішніх Плавнів, яких підозрюють у торгівлі людьми. Чоловік і жінка продавали українців для трудової експлуатації.

33-річний чоловік і 57-річна жінка шукали “жертв” через соціальні мережі. Обирали тих, хто опинився у складних життєвих обставинах, розповідає начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський. Цих людей силою утримували в будинку й примушували працювати. Якщо вони відмовляли – били та знущалися.

Приміщення, в якому тримали людей

Приміщення, в якому тримали людей. ГУ національної поліції в Полтавській області

Чоловіка та жінку затримали, каже начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський. Під час обшуків вилучили мобільні телефони, гроші та документи інших людей – трудові книжки і паспорти. Їм вручили підозру за двома статтями.

Приміщення, в якому тримали людей

Приміщення, в якому тримали людей. ГУ національної поліції в Полтавській області

Начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський розповідає: “Поліція здійснює розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за злочинами, передбаченими двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 149 (вербування, переміщення, переховування, передача людей з метою трудової експлуатації, вчинені щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб). На даний час їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів проти особи та вирішується питання про обрання запобіжних заходів»”.

Стаття 146 (2 частина) передбачає обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Стаття 149 (2 частина) – позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Наразі триває досудове розслідування.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...