Гадяцький обласний туберкульозний санаторій визначили місцем обсервації

DSC 4253 копия
Поділитися новиною

DSC 4253 копияГадяцький обласний туберкульозний санаторій визначили місцем обсервації, а в майбутньому планують перепрофілювати в реабілітаційний центр, пише np.pl.ua

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов у ході робочої поїздки в Гадяцький район оглянув стан місцевого туберкульозного санаторію.

У ході реорганізації його з 1 квітня приєднали до Полтавського обласного протитуберкульозного диспансеру та перетворили на відділення для лікування хворих на чутливий туберкульоз № 2 (на 100 ліжок).

«У період карантину заклад припинив діяльність, адже заборонено приймати хворих. Пацієнти відправлені на амбулаторне лікування, – розповів директор КП «Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер» Володимир Печериця. – 15 квітня обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначила санаторій об’єктом для обсервації осіб із підозрою на коронавірусну інфекцію на 30 місць».

DSC 4243 копия

Працівники закладу показали стан лікувальних корпусів, адміністративного із лабораторією, фізіотерапевтичного відділення та запевнили, що в санаторії гарні умови для розміщення людей.

«База санаторію гарна, територія велика. Та деякі корпуси десятками років не бачили ремонту. Тож треба думати, як реорганізувати цей заклад у майбутньому, – говорить Олег Синєгубов. – І якщо персонал хоче, приміром, зробити тут заклад реабілітації для осіб, що мають легеневі захворювання, треба мати чітку концепцію».

Голова Полтавської облдержадміністрації доручив медикам скласти чіткий план реорганізації закладу, прописати кошторис і, можливо, залучити кошти бюджетів кількох рівнів. Гадяч теж має бути зацікавленим у появі достойного реабілітаційного центру, адже це і привабливість регіону, і нові робочі місця.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...