Не гречкою єдиною або Що купують гадячани у період карантину

maska magazin.780x480
Поділитися новиною

maska magazin.780x480Керуючись карантином, перше, що роблять жителі міста і району, – запасаються продуктами. В основному це цукор, гречка, картопля, сіль, олія. Шалений попит був також і на свічки, сірники, засоби гігієни і туалетний папір. Думаючи, що полиці місцевих магазинів спорожніють, люди вистоювали довжелезні черги. Проте карантин продовжено, полиці не опустіли, а інстинкти покупця і далі змушують людей практично щодня ходити у магазини.

Ми поцікавились у продавців, на який товар зараз (під час карантину) особливий попит, а який залишився поза увагою покупців. Цікаво, але у гадячан, як і раніше, в явному пріоритеті ковбасна та напівфабрикатна продукція, макаронні вироби, овочі, фрукти та кондитерські вироби. Якщо конкретніше, то гадячани «налягають» на: сосиски, копчену, в’ялену та напівкопчену ковбасну й м’ясну продукцію; напівфабрикати: вареники, пельмені, курячі стегенця та філе, а також сало різних видів. Також купують фрукти: банани, яблука, апельсини та лимони (хоча останні вже перевалили за 100 грн/кг). Не дивлячись на ціну і страх нітратів, не цураються сезонних овочів – зеленої цибулі, огірків, редиски і молодої капусти. І обов’язково купують солоденьке – печиво і цукерки.

Загалом, в їжі наші люди собі не відмовляють. Карантин карантином, але апетит людини має бути задоволений, тоді і депресії немає, і негатив навколо легше сприймається – доведено вченими і нашими земляками.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...