Початок канікул визначатиме школа

9e97e0b7d749b8489050c11f6e0be760
Поділитися новиною

9e97e0b7d749b8489050c11f6e0be760Потрібен час, аби зрозуміти, чи всі школярі мали можливість достатньо опанувати матеріал у дистанційному форматі, повідомляє vseosvita

Запровадження карантину суттєво вплинуло на систему української освіти та змістило традиційні терміни проведення контрольних робіт і зовнішнього незалежного оцінювання. Державну підсумкову атестацію для учнів 4-х та 9-х класів взагалі скасували разом з екзаменаційним балом. 

Якщо ж навчальний рік в Україні триватиме до 1 липня, чи означає це, що діти навчатимуться й у червні – за умови скасування карантину? На це питання в онлайн-інтерв’ю порталу Українська правда відповіла т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій:

“Наголошую на тому, що після скасування карантину – якщо це відбудеться у травні місяці – важливо, щоб до закінчення навчального року вчителі змогли знайти час і продіагностувати ситуацію: як учні освоїли матеріал під час карантину? Чи вдалося їм зрозуміти вивчені теми? Це потрібно для того, щоб згодом можна було побудувати подальший план роботи з учнями.”

Пані Мандзій додала: попри те, що учні працюють з педагогами дистанційно, потрібен час, аби зрозуміти, чи всі школярі мали можливість достатньо опанувати матеріал. І цей час залежить від тривалості карантину та буде передбачений вчителями або у червні, або у вересні відповідно:

“Це час, який визначає школа, і виключно школа має право врегулювати цю ситуацію.”

Т.в.о. міністра освіти і науки також звернула увагу на своєрідний розподіл зони відповідальності за учнів між учителем і батьками. У таких умовах найголовніше – об’єднати зусилля, підтримувати один одного і поважати:

“Ми розуміємо, що є частина учнів, яка не має технічної можливості здійснювати дистанційне навчання. Тому був запропонований варіант телеуроків, аби учні могли додатково опанувати матеріал. Кожний вчитель будує свій навчальний графік індивідуально.”

Крім того, пані Любомира підкреслила, що до компетенції МОНу не належить здійснення моніторингу роботи вчителів, тому жодних перевірок з боку Міністерства освіти не буде.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...