Чому працює «ЄВА»?

чого працює
Поділитися новиною

чого працюєІз таким питанням неодноразово звертались минулого тижня до редакції. Гадячани впевнені, що подібні магазини, дотримуючись обмежень на час карантину, повинні припинити свою діяльність.

Пояснення, щодо законних підстав роботи лінії магазинів опублікувала прес-служба «ЄВА»:

«Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами від 16.03.2020 № 215) з 12.03.2020 по 03.04.2020 на усій території України установлено карантин.

Підпунктом 3 п.2 цієї Постанови запроваджено заборону на роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування, ТРЦ та інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Водночас для забезпечення життєдіяльності міст та інших населених пунктів країни, створення громадянам умов для протидії поширенню коронавірусної інфекції в тексті зазначеної постанови зроблено виняток для деяких груп суб’єктів господарювання.

До цих груп, зокрема, належать суб’єкти господарювання, які займаються роздрібною торгівлею продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, здійснюють провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельну діяльність і діяльність із надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Відповідно до видів діяльності 47.19 та 47.75 лінія магазинів здійснює роздрібну торгівлю засобами першої потреби по догляду та гігієни, дезінфікуючими засобами, різноманітними засобами прибирання для дому та обробки будь-яких поверхонь, які дозволяють дотримуватись і виконувати усі приписи МОЗ України та Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо запобігання поширення коронавірусу.

Розуміючи усю повноту відповідальності щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції, збереження здоров’я покупців та свого власного здоров’я, персонал магазинів суворо дотримується усіх протиепідемічних заходів. Додатково, для посилення протиепідемічних заходів та створення умов для безпечних покупок, у магазинах установлено захисні екрани між касиром та покупцями».

чого працює

Ми відвідали магазин, щоб упевнитись у виконанні вимог протиепідемічних заходів. На вході в торгове приміщення розміщене оголошення про те, що заходити може не більше 10 покупців одночасно, і вони повинні бути в масках. Усередині чітко відчувається запах дезінфікуючих засобів. Консультанти в масках, захисний екран на касі встановлено.  

Оксана Кириченко

1 коментар до “Чому працює «ЄВА»?

  1. Конституція України

    Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

    Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.

    Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

    При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

    Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

    Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...