В’їхати у Полтаву можна лише п’ятьма вулицями

map block
Поділитися новиною

map blockУ зв’язку із загрозою поширення коронавірусу, в’їзди й виїзди у місто перекривають бетонними блоками. Пропуск буде відкритий тільки через п’ять блокпостів, повідомляють poltava.to

Сьогодні в’їзди до Полтави почнуть облаштовувати п’ятьма карантинними постами. Про це розповів секретар міської ради Олександр Шамота. На постах чергуватимуть співробітники поліції та медики. Такі заходи ввели ще до того, як в області підтвердили перший випадок інфікування вірусом SARS-CoV-2, хоча раніше пропонувалося обмежити в’їзди після першого інфікованого в області.

Пости будуть стояти в таких місцях:

  • два блокпости на трасі Київ — Харків,
  • вул. Європейська (на межі із селом Розсошенці),
  • вул. Зіньківська (в районі Побиванки),
  • вул. Сакко (в районі Дублянщини, за переїздом).

Інші в’їзди у місто будуть перекриті бетонними блоками.

Олександр Шамота розповів:

— На блокпостах буде стояти національна поліція, ДСНС. Якщо буде необхідність, силовики поставлять Нацгвардію. Ті, хто хоче виїхати чи виїхати у місто, можуть це зробити тільки через ці блокпости. Водіям і пасажирам будуть проводити температурний скринінг. В разі виявлення людей із підвищеною температурою, ними починають займатися медики.

Виходить, що по трасі Київ — Харків у Полтаву можна заїхати тільки по вулиці Європейській. В майбутньому, можливо, розширять кількість постів.

— Зараз відпрацьовуємо. Можливо, зробимо блокпост, щоби на Леваду можна було заїжджати. Поки це в процесі обговорення, — додав секретар міськради.

На організацію блокпостів знадобиться доба. Сьогодні комісія із питань техногенно-екологічної безпеки дала доручення УЖКГ виготовити дорожні знаки для блокпостів.

— Блокпости будуть стояти до того часу, поки це необхідно. Це додаткові карантинні заходи, які дають можливість зменшити потік в’їзду і виїзду в Полтаву. Щодо людей, які живуть поруч, або їдуть у Полтаву: де гарантія того, що вони не можуть інфікуватися в Полтаві, або не привести у Полтаву інфекцію? — вважає Олександр Шамота.

 

1 коментар до “В’їхати у Полтаву можна лише п’ятьма вулицями

  1. Трасу Київ-Харків перекрили, щоб на Київ люди не могли їхати, та на вилах винести команду Зельцмана. А поліцейські, котрі в патрулюють, то на даний час, це взагалі найнебезпечніші особи, адже вони контактують з великою кількістю людей і легко можуть стати носіями вірусу, навіть якщо вони самі ще не інфіковані.
    У Києві такий випадок уже зафіксовано, навіть у ЗМІ за це говорилося.
    А блок-пости, де будуть зупинятися всі й дихати одним повітрям, це навпаки підвищує ризик здоровій людині підхватити вірус, адже знов будуть черги. Це ж не в Німеччині чи Швейцарії, де стоять кабінки з тестами.
    Все проти власного народу, щоб просто ввести диктатуру в Україні та зробити хаос, який вигідний владі.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...