Скуповували горіхи та пір’я і… обкрадали

gorihiv nema 03112019
Поділитися новиною

gorihiv nema 03112019

2 березня 2020 року слідчий звернувся до судді з клопотанням, погодженим прокурором Гадяцького відділу, про арешт майна у даному кримінальному провадженні. У клопотанні вказує, що 28.02.2020 до Гадяцького ВП надійшла письмова заява від потерпілого, де вказано, що невідомі особи проникли до його будинку та викрали належні йому грошові кошти в сумі близько 2600 грн, чим спричинили матеріальні збитки.

На місці події було встановлено, що 28 лютого, близько 15 години, підозрювана, діючи повторно, з метою здійснення крадіжки чужого майна, прибула до садиби у Березовій Луці та шляхом відчинення вхідних дверей будинку, без дозволу власника, проникла до житлового будинку, де у спальній кімнаті з-під подушки, яка знаходилася на ліжку, викрала поліетиленовий пакунок, у якому знаходилися 2600 грн.

Крім цього встановлено, що підозрювана прибула до с. Березової Луки разом із трьома іншими особами на автомобілі ВАЗ-21063 синього кольору, який належить одній із них. Слідчим було оглянуто даний автомобіль, у багажнику виявлено мішки з пір`ям і горіхами.

Як вбачається з протоколу допиту свідка, він на своєму автомобілі ВАЗ-21063 лише здійснював перевезення вказаних осіб і підозрюваної, які займались скуповуванням у населення горіхів і пір’я. 28.02.2020 року він привіз їх у Березову Луку, де вони придбали декілька подушок у населення. До крадіжки коштів у потерпілого він не причетний і про дану крадіжку йому стало відомо від працівників поліції.

Автомобіль вилучили на штрафмайданчик Гадяцького ВП. У судовому засіданні слідчий просив суддю накласти арешт на даний ТЗ, який є власністю свідка по даній справі, є знаряддям вчинення кримінального правопорушення і має значення речового доказу по даному кримінальному провадженню.

Проте суд установив, що слідчим не доведено та не надано доказів щодо причетності свідка, власника автомобіля, до крадіжки грошових коштів у потерпілого з використанням його автомобіля. Керуючись ст.ст.170-173, ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя постановив відмовити у задоволенні клопотання слідчого Гадяцького ВП про накладення арешту на автомобіль марки ВАЗ-21063, який належить свідку по справі. Відповідно автомобіль підлягає негайному поверненню особі, у якої вони були вилучені.

Відносно підозрюваної по справі застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 30 діб (від 1 березня), взявши її під варту у зали суду. Окрім цього, підозрюваній встановили заставу в сумі 168 тис. 160 грн, у разі внесення якої вона буде звільнена з-під варти.

Оксана Кириченко за матеріалами ЄРДР

LIVE OFFLINE
track image
Loading...