Міністр охорони здоров’я виступив за введення надзвичайного стану

p 1011918 1 slidertop2
Поділитися новиною

p 1011918 1 slidertop2Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану у зв’язку з поширенням коронавірусу. 

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану. Про це очільник відомства заявив в інтерв’ю 112 Каналу.

— Я не тільки за, я говорив про це ще з першого дня своєї роботи в Уряді. Що це треба було робити з самого початку. Якби це вдалося, то такого поширення, яке зараз геометрично розвивається, не було б, — заявив Ілля Ємець.

Що таке надзвичайний стан?

Надзвичайний стан — це особливий режим, який вводиться через велику небезпеку для людей, країни чи органів державної влади. Лише з його введення можна обмежити права людини — змусити людей сидіти вдома чи «закрити міста».

У разі його введення органи державної влади, місцевого самоврядування та військове командування отримують додаткові повноваження для того, щоб подолати причини виникнення надзвичайного стану.

Надзвичайний стан можна застосувати як у всій країні, так і в окремих областях, районах чи населених пунктах. 30 діб у разі, якщо він запроваджений по усій країні, і 60 діб — якщо в окремих місцевостях.

За інформацією Центру спільних дій, найбільш поширеними заходами є обмеження в’їзду та виїзду до території, де вводиться надзвичайний стан, огляд транспортних засобів, заборона проведення масових заходів та комендантська година. Також можуть застосовувати карантин, особливий порядок розподілу продуктів та мобілізацію — з метою подолання наслідків небезпеки.

Указ про введення надзвичайного стану приймає президент, але Верховна Рада має протягом двох наступних днів його затвердити. Для цього достатньо 226 голосів. У разі, якщо парламент відмовляється його затверджувати — надзвичайний стан не введуть.

Усі обмеження можливого надзвичайного стану стануть відомими лише з тексту указу президента, який буде публічним.

Нагадаємо, 15 березня Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець закликав закрити всі заклади, окрім аптек і продуктових магазинів. Відповідні обмеження Уряд почав запроваджувати вже за добу.

“БМ”

2 коментарі до “Міністр охорони здоров’я виступив за введення надзвичайного стану

  1. Готуйтеся громадяни України! В разі надзвичайного стану найбільше повноважень буде мати Аваков. Ви не матимете ,майже, ніяких прав. І все це заради того , щоб люди не пішли проти влади, щоб люди не об‘єдналися! Зе-вірус, наберає обертів.
    Готуйтеся до боротьби з поліцейським свавіллям.
    Ви хотять зробити поліцейську державу, можливо й гірше. Хотіли шоу, тепер отримаєте шоу!
    Кріпатство повертається, скоро станете слугами Зелені.

  2. Підтримую, в нашій країні замість лікарень для хворих, хіба що концлагері зроблять. Людьми будуть ганяти , як телят з загону на пасовища і ні кроку в сторону. Адже при надзвичайному стані дозволено без причин проникати в особисте житло громадян і та інші такі моменти , які напряму порушують Конституцію України та права громадян. Дизлайки ставлять, тому що вони навіть не читали законів, які будуть в разі надзвичайного стану.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...