У бою на Луганщині загинув військовослужбовець з Лохвиччини

загинув
Поділитися новиною

загинув18 лютого, в районі Попасної, на Луганщині, загинув 22-річний військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних ЗапорожцівМАКСИМ ХІТАЙЛОВ.

 

На сторінці 72 ОМБР повідомили:

«Під час відбиття нападу збройних формувань Росії на спостережний пункт поблизу Хутора Вільного, на превеликий жаль, 72 бригада назавжди втратила надійного товариша, бойового побратима, відданого захисника України солдата Хітайлова Максима Євгенійовича. Щирі співчуття мамі Віті Григорівні, брату Віталію, рідним та друзям воїна полеглого в бою за Україну. Солдат Максим Євгенійович Хітайлов назавжди залишиться в наших серцях!»

загинув

Максим Хітайлов народився 7 жовтня 1997 року, у селі Вирішальне, Лохвицького району. Навчався на технолога в Миргороді, потім – на будівельника в Полтавському національному технічному університеті імені Ю. Кондратюка. У квітні 2019 року він підписав контракт із ЗСУ і був прийнятий на посаду гранатометника в 72-ю бригаду.

За повідомленням пресцентру ООС, із 5-ї ранку 18 лютого бойовики на Сході здійснили масовану атаку на українські позиції в районі Кримського, Новотошківського, Оріхового, Хутора Вільного. Російські окупанти застосовували артилерійські системи, зокрема, ствольну артилерію калібру 152 мм – 6 снарядів, калібру 122 мм – 18 снарядів. Загарбники випустили по позиціях наших захисників понад 164 міни з мінометів калібру 120 мм та 44 міни з 82-мм мінометів. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У районі Новотошківського окупанти здійснили 56 пострілів по наших позиціях з озброєння танку.

Крім того, диверсійно-розвідувальна група противника здійснила спробу захопити один із опорних пунктів ОС. Проте українські військовослужбовці масованим ударом у відповідь подавили цю спробу.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, що бойовики спочатку накрили українські позиції артилерією, а потім пішли в наступ.

«Українські війська дали адекватну відповідь зі всього озброєння, зокрема із артилерії. Перед цим ми дали команду військам відійти зі спостережних пунктів, щоб можна було нанести удар. В результаті всі позиції перебувають під контролем України. Противник запросив режим тиші, аби забрати загиблих та поранених. Наші втрати: один військовослужбовець загинув, троє поранених і двоє контужених.»

Схиляємо голови у скорботі, висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого. Вічна пам’ять і вічна слава герою.

“БМ”

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...