Двадцять п’ять років інтелектуальному рухові

що
Поділитися новиною

щоУ 1995 році при центральній районній бібліотеці ім. Лесі Українки був створений клуб вихідного дня «Пальміра», що об’єднав бажаючих грати у цікаву гру «Що? Де? Коли?».

Першим ведучим став Олександр Грабенко, який у 2000 році організував клуб для дорослих «Магніт». У цьому ж році стартували чемпіонати міських шкіл із гри «Що? Де? Коли?», які згодом отримали назву Кубок «Сова Мудрості» від мера міста Гадяч. Таким чином у 2020 році виповнюється двадцять п’ять років інтелектуальному рухові на Гадяччині, двадцять років – клубу «Магніт» і двадцять років – кубкові мера.

Для відзначення цієї дати міський голова Володимир Нестеренко, начальник відділу освіти , молоді та спорту міської ради Станіслав Бутенко, начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Кувшинова, головний суддя, керівник клубу інтелектуальних ігор «Магніт», автор запитань Олександр Грабенко, керівник дитячої ліги клубу «Магніт» Олександр Кірій запрошують на велику святкову гру: нового володаря «Сови Мудрості» – команду-чемпіона серед міських шкіл команди, яка під час фіналу показала кращий результат відповідно до рейтингу запитань; кращі шкільні команди з гри «Що? Де? Коли?» міст Липова Долина, Лохвиця, Зіньків, Миргород та команду-чемпіона 2019 року з міста Харків. Вести рахунок та слідкувати за тим, щоб під час гри учасники не використовували електронні носії інформації, буде спеціаліст відділу освіти молоді та спорту міської ради Руслан Кузьменко. Команда-переможець отримає можливість перевірити свої сили у грі проти п’яти дорослих команд клубу «Магніт», а саме: «Крокус» – семикратного, «Ромашка» – п’ятикратного, «Едельвейс» – чотирикратного чемпіонів клубу, «Лілія» і «Кактус», а також: збірної гравців різних років, які не грають у клубі, «Юність – 95», збірної гравців-чемпіонів дитячого кубку мера «Юність – 2000», збірної бібліотекарів «Буквоїди» та гостей клубу «Що? Де? Коли?» з міста Карлівка.

Окремі слова вдячності всім, хто підтримав програму розвитку інтелектуального руху серед школярів міста, низький уклін учителям – тренерам шкільних команд. Дякую гравцям різних років у клубі «Пальма» та «Магніт». За час існування клубу участь у командних іграх взяли двісті тридцять вісім гравців. Деякі з них грають із 1995 року. Щирі слова вдячності школярам, які за покликом серця приходять і проводять свій вільний час у клубі та беруть участь у чемпіонатах міста.

Олександр Грабенко, керівник клубу інтелектуальних ігор «Магніт»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...