Будьте обережні: за вами слідкують злочинці

facebook com region03 650x410
Поділитися новиною

facebook com region03 650x410«Продав нещодавно машину. Виручені гроші ще не витратив, зберігав удома. Днями вирішив залишитися вдома, треба було владнати кілька справ. Оскільки час зустрічі було призначено майже підобід, поволі збирався. Раптом чую, як двері моєї квартири ключем доволі легко відкрили. Незнайомий чоловічий голос щось запитав, я вийшов у передпокій і побачив двох чоловіків, запитав, що хотіли. Злодії не очікували, що хтось буде вдома, і швидко втекли…»  

 

Про цей випадок ми дізналися від знайомого. Обговорюючи його в редакції, нарахували 4 випадки досить схожих пограбувань квартир містян протягом останніх півроку (один із потерпілих звертався із заявою до поліції, чи зверталися інші – невідомо). За нашими спостереженнями, гадячан грабували після того, як вони отримували кошти за продаж власних автомобілів. Можна зробити висновок, що діє певне організоване злочинне угрупування, члени якого грабують квартири, щойно у власників з’являється пристойна сума.

Можливо, це збіг обставин. Та правоохоронці кажуть, що злочинці прискіпливо слідкують за оголошеннями на відомих онлайн-платформах (наприклад, OLX, Авторіа, RST). Щойно на опублікованому оголошенні з’являється відмітка «продано» або товар зникає із платформи, злодії починають свою роботу. За статистикою, великий відсоток громадян виручені гроші від продажу авто чи нерухомості зберігає вдома. Будьте обачні.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...