У Гадячі відро води коштує 13 копійок

156884600
Поділитися новиною

156884600У лютому вартість кубометра подачі і відводу води для українців зросла в середньому на 15-20%. Єдиного тарифу на воду по Україні немає, а ціну затверджує НКРЕКП чи органи місцевого самоврядування. Відповідно і підвищення цін у містах відбувається незалежно одне від одного. Ми вирішили дізнатись, чи зросте тариф «на воду» в Гадячі?

 

Востаннє його підвищували 16 серпня 2019 року. Тоді виконавчий комітет Гадяцької міської ради затвердив наступні тарифи для населення: водопостачання 12,92 грн/1м куб.; водовідведення 14 грн/1м куб.

Віктор Приходько, начальник Гадяцького ВУЖКГ повідомляє, що тарифи поки залишаться незмінним. У той же час, він вважає, що «ціну на воду» потрібно підвищити:

«Ціна водопостачання із водовідведенням повинна становити близько 35-36 гривень за м куб. Сама вода повинна коштувати орієнтовно 16 гривень.

Взагалі-то, підвищення тарифу – це не так страшно, як здається. Порахуймо. Зараз тариф на водопостачання складає 12,92 грн/м куб. Це тонна води. Відповідно, один літр коштує 1,3 копійки, а відро води – 13 копійок. Хіба це нормально? Два відра води людині вистачить помитись, а це ж всього 26 копійок!»

В.Приходько пояснює, що тариф на воду складається з оплати за електроенергію, зарплати працівникам, податків та амортизації обладнання. За підрахунками ВУЖКГ, цих коштів катастрофічно не вистачає. Та попри це, найближчим часом зростання тарифу на водопостачання та водовідведення не очікується. Але готуватися до нього варто.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

1 коментар до “У Гадячі відро води коштує 13 копійок

  1. Два відра води людині вистачить помитись, а це ж всього 26 копійок!»
    Ну и взгляды, у вас)))

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...