Сім цікавих фактів про презервативи

5e4535921324a
Поділитися новиною

5e4535921324aМіжнародний день презерватива щороку відзначають 13 лютого, напередодні Дня святого Валентина. Свято було засновано у 2009 році організацією AIDS Healthcare Foundation. Його мета – популяризувати використання презервативів, як засобу для запобігання небажаної вагітності та інфекцій, що передаються статевим шляхом. У Міжнародний день презерватива ми поділимося цікавими фактами про кондоми.

Спочатку презервативи робили з підручних засобів

Перші “презервативи” з’явилися ще в Стародавньому Єгипті. Їх робили з кишок і сечових міхурів тварин, з тканини і тонкої шкіри. У Стародавньому Римі також застосовувалися висушені кишки і міхури тварин, і тонкі шкіряні чохли, просочені смолами.

Японці використовували два види презервативів: один – з тонкої вичиненої шкіри, а інший – з внутрішньої плівки панцира черепахи. В Європі застосовувалися все ті ж бичачі і риб’ячі міхури, стінки кишок овець і шкіряні мішечки.

Перший гумовий презерватив був випущений в 1855 році

Презервативи не можно використовувати повторно

Презервативи не можно використовувати повторно Фото: Pexels

Процес вулканізації каучуку (хімічний процес перетворення натурального каучуку або споріднених полімерів в більш довговічні матеріали шляхом нагрівання їх з сіркою) був винайдений в 1839 році. До кінця 1850-х років кілька великих компаній з виробництва каучуку почали масове виготовлення гумових презервативів. Основною перевагою таких виробів була можливість багаторазового використання, що робило їх більш економічним вибором в довгостроковій перспективі.

Презервативи дійсно захищають

Презерватив є однією з найдоступніших і недорогих форм контролю народжуваності. Коли мова йде про ВІЛ, використання презерватива робить секс в 10 000 разів безпечнішим, ніж без нього.

У презервативів немає протипоказань

Немає медичної причини, по якій хтось не може користуватися презервативом. Навіть люди з алергією на латекс можуть використовувати їх – є презервативи без латексу, зроблені з поліуретану і поліізопрену.

Існують жіночі презервативи

Жіночі презервативи

Жіночі презервативи.  Фото: Pixabay

Фемідом, або жіночий презерватив, зовні схожий на чоловічий, але він більше за розмірами і набагато товщий. Його довжина становить 18 см, а ширина – 8 см. З обох сторін є жорсткі кільця, які надійно фіксують його в піхві. Крім того, що даний вид контрацепції практично не має протипоказань, ефективно захищає від небажаної вагітності та інфекцій, що передаються статевим шляхом, він також підходить тим, у кого алергія на латекс, тому що виготовлений з поліуретану.

Презервативи проходять заводські випробування електронікою

Перед тим, як презерватив залишає фабрику, через нього пропускають електричний струм, щоб переконатися, що він не пошкоджений. Кожен кондом після виробництва надівається на металевий стрижень, на який подається сильна напруга (більше 1000 Вольт). У разі його герметичності презерватив буде хорошим ізолятором, в разі наявності отворів відбудеться падіння напруги, і презерватив буде забракований.

Презервативи “живуть” чотири роки

Більшість презервативів, які знаходяться в продажу, зберігають свою ефективність протягом чотирьох років. Звичайно, лише в тому випадку, якщо зберігаються в сухому, прохолодному місці. Тобто презервативи, які ви купили в минулому році, цілком придатні для використання.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...