Ухвалено вирок щодо обвинуваченого у вчиненні ДТП поблизу Малих Будищ, внаслідок якої загинув пасажир мотоцикла МТ-10

regnum picture 1533800116128969 normal
Поділитися новиною

regnum picture 1533800116128969 normalГадяцьким районним судом 07.02.2020 ухвалено обвинувальний вирок щодо жителя с. Вельбівка за результатами розгляду кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце в ніч на 13 серпня 2017 року на автодорозі Малі Будища – Гадяч та внаслідок якої загинув пасажир мотоцикла МТ-10, 1986 року народження.

 

На підставі доказів обвинувачення суд визнав водія мотоцикла, 1985 року народження, винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального Кодексу України – «Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом», та згідно позиції прокурора призначив йому доволі суворе покарання – у вигляді реального позбавлення волі строком на 5 років. Одночасно до обвинуваченого застосовано додаткове покарання – позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки, тобто на максимально можливий за законом строк (додаткове покарання  відбувається після відбуття основного).

Суд погодився з висновками сторони обвинувачення, згідно яких ДТП сталася через те, що водій мотоцикла в стані алкогольного сп’яніння не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечну швидкість руху, а також необхідні прийоми управління транспортного засобу з тим, аби мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, що призвело до втрати контролю над мотоциклом та його перекидання.

Висунуте обвинувачення водій не визнав, протягом судового розгляду намагався всіляко уникнути кримінальної відповідальності. Замість щирих вибачень перед батьками загиблого пасажира, які живим дочекалися сина з військової служби в зоні проведення АТО та втратили його на мирній дорозі, висловив доводи, що саме його дії призвели до ДТП, хоча на це під час досудового розслідування не вказував та об’єктивно такі доводи обвинуваченого нічим не підтверджені.

До набрання вироком законної сили до обвинуваченого судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, у зв’язку з чим його взято під варту із зали суду.

Дмитро Ходатенко, прокурор Гадяцького відділу. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...