Очікується ураганний вітер та сніг

shp
Поділитися новиною

shpСьогодні вночі і протягом наступних днів очікуємо погіршення погодних умов. Про це повідомляє, – Служба автомобільних доріг у Полтавській області – офіційна сторінка

 Синоптики прогнозують сильний сніг та пориви вітру 15-20 м/с. Рекомендуємо завершити довготривалі поїздки до сьогоднішнього вечора. У зв’язку з сильним снігопадом 11-12 лютого не виключене введення обмеження руху для окремих видів транспорту. Будемо вдячні за повідомлення щодо ускладнень руху на автомобільних дорогах державного значення за номером 050 409 80 01 (цілодобово).

Головний синоптик України Наталка Діденко, зазначила, що причиною штормового, місцями ураганного, вітру і сильних опадів у багатьох країнах Європи стане циклон, епіцентр якого навис 10 лютого над Норвегією і Швецією.

Згідно з її метеорологічними даними, сьогодні протягом дня в більшості областей України стовпчики термометрів підскочать до + 1… + 8 градусів, лише в східній частині буде холодніше. Тут очікується 0 … -5 градусів морозу
В Україні 10-го лютого прогнозується сильний вітер до 15-25 м/ с.на заході країни до 30 м/с. у Карпатах швидкість вітру може перевищити 30 м/с, крім того в горах зберігається небезпека сходу лавин.
Дощ і мокрий сніг 10 лютого очікуються в західних регіонах, а також у Вінницькій області. У Карпатах — значні опади.
У Києві сьогодні очікується дуже сильний вітер.
Як повідомляє Наталка Діденко, разом зі штормовим Південно-західним вітром прийде потепління, вдень температура коливатиметься близько до +5 градусів.
Опади: вранці сухо, вдень збільшення хмарності й вологості, ввечері в столиці дощ і мокрий сніг.

У свою чергу сайт Гісметео повідомляє, що понеділок, 10 лютого, в Україні прогнозується мінлива хмарність, невеликі дощі можливі в північних і західних областях, на дорогах утворюється ожеледиця.
У більшості областей очікується посилення вітру до 15-20 м/с, в Миколаївській області швидкість вітру може досягати 22-27 м/с.
У північних і центральних областях вдень температура повітря складе 0… + 5 градусів.
На заході України, вдень стовпчики термометрів будуть варіюватися в межах +6…+ 7 градусів.
У східній частині вдень після нічного лютого морозу до -19 градусів стовпчики термометрів будуть варіюватися в межах -6… -3 градусів.
На півдні країни вдень повітря прогріється до + 3…+ 6 градусів.

 

 

 

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...