Чоловік або дружина на годину: що почім.

завантаження
Поділитися новиною

завантаженняКохання коханням, а нерозділені обов’язки по хатньому господарству – один із факторів, що сприяє розлученню у перші три роки подружнього життя. Так вважають психологи. Проте часи, коли домашніми справами займалися виключно жінки, минули, і тепер інтернет рясніє оголошеннями: «чоловік/дружина на годину». Ми дізнавалися, наскільки дорого такі послуги обходяться холостякам чи холостячкам.

«Канали переключаться, журнал «Баскетбол» читається, дружина свариться,все нормально відбувається», – говорить головний герой серіалу «Коли ти вдома», лежачи на дивані та ігноруючи прохання дружини винести сміття. Виявляється, замість того, щоб умовляти чоловіка, можна замовити таку послугу за гроші: у Кременчуці це коштує від 25 грн. Це якщо прохання виконуватиме працівник клінінгової компанії або хатня робітниця. Якщо ж сміття багато, вивезти його з приватної садиби коштуватиме до 400 грн (250 грн за винайм машини + 150 грн за кожну годину роботи одного працівника). Загалом же переважну більшість послуг, що пов’язані з підняттям важкого, дрилю, сокирами чи електрикою, виконують чоловіки.

В інтернеті чи газетах, де розміщуються різні об’яви, можна знайти чималий перелік послуг, що можуть вам виконати саме чоловіки:

– прибити одну чи декілька поличок – від 150 грн,

– прибити карниз – 240 грн,

– зібрати та повішати люстру – 200-350 грн (залежно від складності робіт),

– замінити замок до вхідних дверей – 150-250 грн,

– відремонтувати вимикачі та розетки – 50-100 грн (за кожну),

– замінити пристрій конструкції зливного бачка – від 300 грн,

– розібрати меблі – від 200 грн,

– зібрати меблі – від 150 грн (вказана ціна за кухонний стіл більш складні меблі – дорожче),

– установити 2 лічильники води – від 2 тис 500 грн,

– відремонтувати пилосос – від 300 грн,

– відремонтувати пральну машину – від 700 грн,

– відремонтувати комп’ютер чи ноутбук – від 100 грн,

– переустановити робочу систему на комп’ютері чи лептопі – від 100 грн,

– почистити кондиціонер – 500 грн,

– налаштувати тюнер цифрового телебачення Т2 або плазмовий телевізор – від 200 грн,

– кронувати чи викорчувати дерева у дворі садиби – від 150 грн (за одне дерево).

Що цікаво, кременчуцькі чоловіки не охоче готові переносити меблі з кімнати в кімнату за конкретні суми. Із телефонних розмов нам стало зрозуміло, що ці послуги мають іти у комплекті з більш значущими роботами.

Наприклад, перевезенням меблів на іншу квартиру. Стосується це і виклику по оголошеннях із уточненням «Чоловік на годину» («Муж на час» – рос.). Приміром, просто відремонтувати вимикач до вас не приїдуть, якщо робітнику це не по дорозі і не зручно за часом. Не приїдуть і забити цвях чи вкрутити нову лампочку. Працівники наперед дізнаються, де ви мешкаєте та які види послуг вас цікавлять. У середньому замовлення має вартувати не менше 300 грн.

«Сантехніка – вона ж, як живий організм! Цими руками я зробив усе, що міг», – хвалить себе герой вищевказаного серіалу, полагодивши душ у ванній кімнаті. У реальному житті така послуга коштувала б вам від 50 грн. Хоча це, мабуть, не раз робили і самі господині.

Однак є речі, з якими не впоратися середньостатистичному чоловіку, навіть якщо він майстер на всі руки. Наприклад, встановити водний чи газовий лічильник – ця послуга коштує тисячі гривень. Тож, якщо ваше замовлення вартуватиме кілька тисяч гривень, майстер може запропонувати безкоштовно відремонтувати зливний бачок чи зливну систему в умивальнику – як бонус. Скоріше за все, для виконання комплексної роботи знадобиться більше години. І якщо ви замовляли фахівця саме на годину, то обговоріть із ним такі тонкощі заздалегідь.

Водночас львівські чи луцькі «чоловіки за годину» заздалегідь пропонують ціну своєї роботи. «Сильні дядьки» перенесуть ваші речі, якщо ви заплатите по 5 грн за кожен кг, один робітник за 170 грн за годину виноситиме будівельне сміття, а за 140 грн тягатиме меблі чи техніку. А у складі послуги «Хатній домовик» пропонують навіть нагострити ножі за 55 грн чи героїчно зруйнувати осине гніздо за 350 грн.

Скільки коштує жіноча праця

Послуги кременчуцької «дружини на годину» обмежуються стандартними оголошеннями на кшталт «побути нянею вашій дитині» чи прибирати в будинку.

А ось приготувати борщ чи вареники погодиться лише гувернантка. За її послуги вам доведеться сплатити від 5 до 20 тис грн на місяць. До її обв’язків також входить підтримка чистоти у вашій оселі, свіжість білизни та одягу всіх домочадців, прасування, догляд за домашніми улюбленцями чи кімнатними рослинами, інколи закупівля продуктів. Вартість послуг гувернантки залежить від того, чи готуватиме вона щодня сніданок, обід та вечерю, чи робитиме уроки з вашими дітьми, чи потрібно їй купувати продукти. Обговоріть ці тонкощі окремо.

Якщо ж брати послуги, які жінки готові вам надати за окрему плату, то вони такі:

– прибрати у квартирі – від 100 грн (за годину). Повноцінне вологе прибирання у двокімнатній квартирі, зокрема ванни, туалету та кухні обіцяють зробити за 2-3 години;

– попрасувати і повісити штори – 100 грн;

– посидіти з дитиною – від 50 грн (за годину). У послугу може входити забрати дитину з садочка чи школи, підгувати домашнє завдання, приготувати кашу чи суп;

– уроки англійської мови для дитини чи дорослої людини – від 80 грн (за годину);

– підшити штани – від 35 грн;

– зашити кишеню, зокрема відремонтувати підкладку – від 80 грн;

– помити вікно – від 150 грн (залежно від квадратних метрів);

– зробити масаж – від 250 грн.

Звернемо увагу, що послугу «Дружина на годину», яка обіцяє прибирати, наготувати і все випрати, ми знайшли аж у Каховці Херсонської області. За все це жінка просила заплатити їй 250 грн. Кременчужанки ж виконувати таку кількість роботи за годину не факт, що візьмуться. Однак, якщо гарно пошукати, певно, можна знайти і такий набір послуг у нашому місті.

Як би там не було, і чоловіча, і жіноча робота схожі за вартістю. Якщо чоловіки просять найвищу оплату за встановлення складної спеціальної техніки, то жінки – за комплексний догляд за житлом та його мешканцями. Тож цінуйте як свою роботу, так і роботу своїх близьких. А якщо хтось принижує значущість вашої хатньої праці – показуйте цю статтю. 

Ліна Романченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...