ЗНО-2020 на старті: все, що потрібно знати гадяцьким випускникам та абітурієнтам

зно
Поділитися новиною

зноВже 3 лютого розпочнеться реєстрація на основну сесію ЗНО-2020. Для учасників зовнішнього незалежного оцінювання Департамент освіти та науки облдержадміністрації підготував детальну пам’ятку.

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2020 році буде проведено з 11 навчальних предметів, серед яких українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови. Кожен зареєстрований учасник ЗНО має право скласти тести не більше як із чотирьох навчальних предметів.

Реєстрація на основну сесію ЗНО розпочнеться 03.02.2020 і закінчиться 24.03.2020. Керівники закладів освіти зможуть подати документи учнів (слухачів, студентів), які складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі ЗНО, до 17 березня 2020 року. Внесення змін до реєстрації даних буде можливе до 24.03.2020 (додаткового періоду для перереєстрації учасників ЗНО-2020 не передбачено).

Графік основної сесії ЗНО-2020:

21 травня – з математики;

26 травня – з української мови та літератури;

28 травня – з фізики;

1 червня – з іспанської, німецької, французької мов;

2 червня – з англійської мови;

4 червня – з історії України;

9 червня – з біології;

11 червня – з географії;

15 червня – з хімії.

Слід зазначити, що у завданнях ЗНО протягом п’яти років будуть використовуватися норми українського правопису, які не зазнали змін. Зрозуміло, що найближчими роками деякі учасники ЗНО вже опанують нові норми правопису, а інші — ні. Це може позначитися на оцінюванні частини тесту «Власне висловлювання». Тож в Українському центрі оцінювання якості освіти було ухвалено рішення: протягом п’яти років не вважати помилковим написання слів згідно з нормами попередньої редакції правопису.

Крім цього, за запитом учасників завдання сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії буде перекладено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською й угорською мовами.

Результати ЗНО зараховуються як оцінки за ДПА для учнів (слухачів, студентів) закладів загальної середньої професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які в 2020 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, зокрема з таких предметів:

  • української мови і літератури (української) мови.
  • математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) за вибором здобувача;
  • одним із навчальних предметів (біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, французької мови) – за вибором здобувача освіти.

Здобувачі освіти, яким результат ЗНО з іноземної мови має зараховуватися як оцінка за ДПА, отримують його за результатами виконання завдань:

– рівня стандарту, якщо вивчали відповідний навчальний предмет на рівні стандарту;

– рівня стандарту та профільного рівня, якщо вивчали відповідний навчальний предмет на профільному рівні.

Результати ЗНО з української мови та літератури (української мови), математики або історії України можуть зараховуватися як результати ДПА для студентів закладів вищої освіти, які скористалися правом повторного складання атестації у формі ЗНО.

33533

Для учасників зовнішнього оцінювання з особливими освітніми потребами, зумовленими станом здоров’я, на підставі рішень регламентних комісій та на основі наданих ними медичних висновків у пунктах зовнішнього оцінювання створюються спеціальні умови для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Результати ЗНО з математики та фізики буде оголошено до 12 червня, з української мови та літератури, історії України та іноземних мов – до 20 червня, з біології, географії, хімії – до 24 червня.

Для визначення результатів ЗНО-2020 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Засідання з визначення порогового бала транслюється онлайн.

У 2020 році пороговий бал з математики та фізики буде визначено до 11 червня, з української мови та літератури, історії України та іноземних мов – до 19 червня, з біології, географії, хімії – до 23 червня.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

LIVE OFFLINE
track image
Loading...