Італійці планують побудувати на Полтавщині завод із виробництва макаронів

tsikavi makaroni
Поділитися новиною

tsikavi makaroniПолтавська ОДА підписала меморандум з італійцями. Європейські бізнесмени планують вкладати кошти в макарони, олію, дороги, енергетику, пише poltava.to

Сьогодні голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов підписав меморандум про співробітництво між Палатою торгівлі та промисловості Італія-Україна та Полтавською обласною державною адміністрацією. Інтерес бізнесменів Італії до Полтавської області полягає у сільському господарстві, інфраструктурі, газовидобуванні, енергоефективності та інших сферах.

Олег Синєгубов розповів, що це друга зустріч з італійцями. Вперше вони приїхали на його офіційне представлення. Президент України Володимир Зеленський оголосив, що 2020 рік — це рік інвестицій. Тому співпраця з італійцями якраз — в тему.

— Сьогодні відбулося підписання меморандуму. Меморандум підписується не для звіту, це для того, щоби налагодити відносини, коли є певні пропозиції. Італійці прагматичні люди, вони не будуть нічого робити, коли не бачать перспективи в цьому. Меморандум — це не пусті балачки, — повідомив Олег Синєгубов.

Палата торгівлі та промисловості Італія-Україна — це комунікатор між італійськими бізнесменами й Полтавською областю. У Палаті є база італійських підприємств, яка виводить їх на цікаві бізнес-пропозиції.

Що цікавить італійців в Полтавські області?

По-перше — це аграрний сектор. Італійці хочуть виробляти у Полтавській області продукцію і продавати її в Європу. Цікавлять продукти харчування: макарони, олія, насіння соняшнику. Конкретних пропозицій ще немає, але є бажання підприємців побудувати завод із виробництва продуктів харчування, зокрема по виробництву макаронів та пасти.

Директор Палати торгівлі та промисловості Італія-Україна Ріккардо Ферретті говорить, що конкретні пропозиції від італійських бізнесменів будуть через місяць.

Палата співпрацює і Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України. Еко-проекти хочуть реалізовувати й в Полтавські області: сонячні батареї, виробництво енергії зі сміття тощо.

Також італійців цікавить вкладання коштів в інфраструктуру, зокрема вкласти у будівництво доріг.

У керівництва Палати торгівлі та промисловості Італія-Україна є полтавське коріння. Зокрема віце-президент Палати Наталія Кашницька — дружина Ферретті, вона народилася на Полтавщині. До того ж Андрій Баранов, заступник губернатора Полтавської області у 2008-2010 роках, директор з інституційних відносин Палати.

Олег Синєгубов повідомив, що область уже має спільні проекти з італійськими компаніями: оборотне сальдо між ними складає близько 80 мільйонів євро. Також буде проведений ряд зустріч із представниками інших країн: Туреччини, Білорусі та іншими.

Також у Полтавській області хочуть відкрити інвестиційний офіс, який допомагатиме інвесторам супроводжувати їх в усіх інстанціях: оформлювати документи, дозволи, земельні ділянки тощо.

Олег Синєгубов та Ріккардо ФерреттіОлег Синєгубов та Ріккардо Ферретті

Інвестиції — це реанімація для слабкої економіки. Полтавська область — не оране поле для інвестицій і візит італійців — гарна новина. Однак Полтавщина має і невдалий приклад інвестицій.

В червні 2017 року із візитом у Полтаву приїжджав азербайджанський бізнесмен Альберт Уваров. В тому ж самому кабінетів він підписав меморандум про співпрацю із Валерієм Головком. А представляв Уварова Посол Азербайджану в Україні. Уваров хотів будувати дороги у Полтавській області. За його ж словами, це завершилось хабарами: шпротами, хамоном, айфонами й відпочинок в Іспанії чиновників за кошти підрядників.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...