У Гадячі побував мандрівник зі Швейцарії Томас Періссінотто

DSC 2676 копия
Поділитися новиною

DSC 2676 копияШвейцарець Томас Періссінотто подорожує від своєї країни до Індії. Але не літаком, не автомобілем і навіть не велосипедом. 31-річний Томас іде на власних двох, і 13 січня він прямував через Гадяч. Україна стала для нього вже десятою країною на його шляху, загальна відстань якого 21 тисяча кілометрів. 

Нам вдалося поспілкуватися із швейцарським мандрівником .  Він подорожує з великим дорожнім рюкзаком, в окулярах, а також з палицями для скандинавської ходьби. На рюкзаку напис: «One step, one smile. A walk for the children».

DSC 2654 копия

Побачивши нас, він одразу усміхнувся і привітався «Hello! I’m Thomas». Відразу ж зазначимо, що мовний бар’єр не став перепоною – Томас навчився спілкуватися із перекладачем зі смартфона. У той же час, для “підстраховки”, під час зустрічі був присутній перекладач.

Свою подорож він розпочав з рідної країни – Швейцарії, і за три роки хоче пройти 21 тисячу кілометрів до Індії, а потім дістатися до Шрі-Ланки. Його подорож відбувається в рамках кампанії «One step, ones mile» – це швейцарська благодійна організація, яка допомагає гуманітарним проектам таметою якої є збір коштів для хворих діток.

З його слів, в Україні поки не виникало проблем, адже українці завжди готові прийти на допомогу. Зокрема, перетинаючи кордон, на якому немає пішохідного переходу, йому відразу запропонував допомогу один з водіїв, тож він перетнув кордон без жодних проблем.

Томас розповів, що несе з собою всі необхідні речі, а ночує здебільшого в наметі.

«В багатьох випадках я ночую в людей, які мене просто запрошують. Я надаю перевагу кауч-сьорфінгу, тобто ночівлі в місцевих жителів, оскільки для мене це можливість поговорити з людьми та дізнатися більше про країну. Україна – десята країна на моєму шляху зі Швейцарії», – поділився мандрівник.

Щодо особливих умов, то він каже що не потребує їх: «Місце для ночівлі – це просто місце, де можна провести ніч. Я можу спокійно переночувати на вулиці, але якщо є можливість поспілкуватися з людьми, то я завжди надам перевагу цьому».

Детальніше про Томаса та нашу розмову, згодом (відео додамо).

“Базар Медіа в Україні”

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...