Сьогодні Євстратія; хто йде проти вітру, рахуємо зірки і як безпечно спуститися з небес на землю

26 hrudnia 1024x633
Поділитися новиною

26 hrudnia 1024x633У багатьох країнах світу сьогодні святкують День подарунків і день святого Стефана – архідиякона і  першого християнського мученика, одного з апостолів, обраних апостолом Петром для допомоги нужденним і для проповіді християнства. Але за своє подвижництво був схоплений юдеями і забитий камінням. Одним із мучителів Стефана був Савл – майбутній апостол Павло. Помираючи страшною мученицькою смертю, Стефан, подібно до самого Христа, просив, щоби Господь був милостивий до мучителів, являючи у такий спосіб цілковите упокорення і справжню християнську любов.

Мученику Стефану моляться задля припинення ворожнечі, чвар і розбрату. А православні християни цього дня вшановували пам’ять мученика Євстратія. В дохристиянські часи цей день називали «Відьомськими посиденьками», вважаючи, що відьми збираються на вселенську нараду і радяться, як звести з білого світу сонечко. В деяких країнах Європи, зокрема в Німеччині, дванадцять днів між Різдвом і католицьким Богоявленням або святом трьох волхвів (6 січня) ще з часів дуже раннього середньовіччя називали темними, або «волохатими ночами». У тому сенсі, що о цій порі надто вже активізуються нечисті духи.

Прикмети на сьогодні такі: «Хмари йдуть проти вітру – на сніг», «Якщо вночі буде іній – удень сніг не йтиме», «Яскраві зірки – на мороз».

Не забудьте привітати з іменинами Аркадія, Арсенія, Євгенію і Анастасію.

19 і 20-ий місячний день. Спускаємося з небес на землю, але не надовго. Сьогодні ходитимемо по землі, думатимемо про земне, перейматимемося земним, відчуватимемо її материнське тяжіння. Бережіть зір і не вживайте надмірно їжі тваринного походження. Зустрічі, презентації, прес-конфереції – все пройде на найвищому рівні. Ви світитиметься й випромінюватиме суцільний позитив. Кольори дня – синій, індиго, васильковий, ультрамариновий. Доцільними будуть вправи на рівновагу. І не забувайте про компліменти!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1948 році – 19,7, а найтеплішим у 1980  –  +6,2.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...