А чи правильний вирок? Гадячанин оскаржив штраф за зупинку на “кругу”

супруненко копия
Поділитися новиною

супруненко копияДо редакції звернувся гадячанин Сергій Супруненко. Він розповів, що 17 серпня 2019 року капітаном поліції Я. Цілуйком, інспектором СРПП №3 Гадяцького ВП, йому було винесено постанову про адміністративне правопорушення з накладенням стягнення у вигляді штрафу в сумі 255 грн. У постанові зазначено, що С.Супруненко, керуючи автомобілем «Mitsubishi Pajero wagon» о 9.20 год. у м. Гадяч на перехресті вулиць Гетьманська – Героїв Майдану – Лохвицька – Полтавська здійснив зупинку на перехресті з круговим рухом, порушивши п.15.9 ПДР України, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.122 КУпАП. Гадяцький районний суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення і зобов’язав сплатити штраф.

Проте С.Супруненко був твердо впевнений у своїй невинуватості, вважав, що постанова складена з порушенням вимог чинного законодавства, тому є незаконною. Відповідно, він вимагав її скасування у судовому порядку Гадяцьким районним судом.

У підтвердження вказував, що «…їхав разом зі своєю дружиною по вул. Гетьманській м. Гадяч, яка є прилеглою до перехрестя площі Миру, так як перехресть на Гетьманській два, одне розташоване поряд із парком, а друге розташоване на площі Миру. Здійснюючи проїзд регульованого перехрестя рівнозначних доріг (в постанові це не зазначено, так як і не зазначено конкретне місце моєї зупинки на даній площі Миру), де я був змушений виїхати із перехрестя і прийняти крайню праву сторону і здійснити вимушену зупинку на прилеглій території, що прилягає до краю проїзної частини та не призначена для наскрізного проїзду, яка находиться на площі Миру (у винесеній постанові інспектора це не вказано).

Зазначу, що в центрі перехрестя площі Миру розташована клумба колоподібної форми, на якій встановлені габаритні рекламні конструкції – об’ємні щити з порушення ПДР і ДСТУ. Перед даним перехрестям ніяких забороняючих знаків ПДР не встановлено, крім одного п.2.1 ПДР «Дати дорогу», з табличкою, не зазначеною в ПДР України, яка погано проглядається, так як затіняється гіллям дерев, дорожні розмітки на даній площі також відсутні і на місці прилягання до дороги виїзду з прилеглої території, яка згідно ПДР не вважається перехрестям, ніяких забороняючих знаків ПДР на ній не встановлено, на якій я здійснив вимушену зупинку. Дорожні знаки ПДР, які б вказували на те, що це перехрестя, або перехрестя з круговим рухом – відсутні. Тож яким чином інспектор поліції Я.О. Цілуйко визначив, що я здійснив зупинку на перехресті вулиць Гетьманська – Героїв Майдану – Лохвицька – Полтавська з круговим рухом, мені не зрозуміло!

У зв’язку з небезпечною ситуацією на дорозі, пов’язаною з твариною (пес, який зненацька вибіг на проїжджу частину з правого боку при в’їзді на перехрестя), керуючись ПДР, які зазначені в пункті 9.9; 9.10; 9.11 ПДР, я прийняв правий бік, щоб не здійснити наїзд на тварину, і був змушений зробити вимушену зупинку на прилеглій ділянці території, на 2-3 хвилини, яка знаходиться осторонь кругового руху і не заважає наскрізному проїзду і руху інших транспортних засобів, увімкнувши при цьому аварійну сигналізацію, що не зазначив інспектор у постанові, як і тривалість моєї вимушеної зупинки.

Перед моїм авто стояло ще декілька автомобілів, та й осторонь теж стояли автомобілі на даній прилеглій території. Хочу зазначити, що ні один з інспекторів поліції не проводив вимірювання відстані від краю перехресної проїзної частини і виїзду з прилеглої території, чи було там 10 м від виїзду з прилеглої території чи ні?! І на якій відстані зупинився на «перехресті з круговим рухом» автомобіль. Я вважаю, що взагалі не зрозуміло, в якому правопорушенні мене звинуватив інспектор поліції та які саме обставини були ним встановлені, що змусили його на той час при таких обставинах винести відповідну постанову серія ДПО№055825.

У зв’язку з даними обставинами, для встановлення фактів, що мають юридичне значення і допоможуть встановити істину по справі, я змушений був звернутися до експерта Ляшко O.A. – фахівця в галузі архітектури і будівництва – з проханням допомогти і надати мені План-схему перехрестя площі Миру м. Гадяч Полтавської області. Ляшко O.A. мені надав план-схему, викопіювання з генерального плану м.Гадяч в масштабі 1:500, яку завірив офіційною печаткою: реєстраційний №2462 Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України, кваліфікаційний сертифікат АЕ №002579, в якому показано: маршрут мого проїзду перехрестя площі Миру, місце моєї вимушеної зупинки, площа Миру, прилегла територія, що прилягає до краю проїзної частини, розмір відстані від краю перехресної проїзної частини до автомобіля, відстань від кола до краю прилеглої частини, відстань від автомобіля до краю проїзної частини та інші соціально значимі об’єкти з межами функціональних зон даної території.

супруненко копия 2

Прошу суд звернути увагу на даний план-схему і взяти його до уваги як доказ, в якому чітко видно, що автомобіль, яким я керував і був вимушений здійснити зупинку на прилеглій території, що прилягає до краю проїзної частини, не завадивши при цьому наскрізному проїзду по колу іншим транспортним засобам, дотримавшись всіх дозволених дистанцій, згідно ПДР, не здійснював зупинку на перехресті вулиць Гетьманська – Героїв Майдану – Лохвицька – Полтавська, як вказано в постанові від 17.08.2019р., без конкретизації частини пункту 15.9 ПДР порушення».

Однак Гадяцький районний суд позовні вимоги громадянина С.Супруненка про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення залишив без задоволення. І у разі не погодження із рішенням суду порадив подавати апеляційну скаргу.

Саме це і зробив Сергій Супруненко – звернувся із апеляційною скаргою на рішення Гадяцького районного суду до Другого Харківського апеляційного адміністративного суду. Засідання вже відбулося, і С.Супруненко стверджує, що рішення винесли на його користь і скасували рішення попередньої інстанції. Повний текст рішення оприлюднимо згодом.

«БМ»

9 коментарі до “А чи правильний вирок? Гадячанин оскаржив штраф за зупинку на “кругу”

  1. Викручується за “кровно” зароблені як в”юн

  2. Голова міської ради Нестеренко, звернувся з проханням до начальника поліції щоб той навів лад з водіями, які зупиняються на дійсно прилеглій території до не законного зі слів голови Нестеренка і юриста міської ради Максименка ринку. Хоча люди за “містове” сплачують кошти, кому і скільки? Замість того, щоб навести лад на цьому стихійному ринку, поліцейські теж приєдналися до цієї “кормушки” з благословінням мерії. Хоча Закон “про місцеве самоврядування” вказує, що міська влада повинна створювати належні соціальні умови для громадян. (демонтувати не законно встановлені банери, які встановлені в центрі круга на клумбі, а також визначитись з даним перехрестям згідно ПДР, належним чином облаштувати ринок (знести всю рухлядь і построїти сучасний ринок з туалетами і водою, як вимагають санітарні норми, це стосується і центрального “свинарника”- ринку, а не шукати легкого заробітку по 200 грн.

  3. дана стаття не розкриває всіх соціальних проблем даного круга. По перше суд не в праві радити позивачу звертатися, чи ні в апеляційний суд. Суддя Максименко – винесла не законне рішення по даній справі, інспектор поліції Цілуйко не законно притягнув до відповідальності водія, де за кожен день вони притягують до 10 чоловік до відповідальності, відкрили рахунок і кожного дня отримують легкі доходи від громадян гадячини.

  4. Сколько знаю этот круг возле бывшей ,,России,, то там постоянно с этой парковкой какая-то проблема. Не понятно, что стоит местной власти установить на подходе знак запрещающий остановку, что и позволит законно устранить нелегальную парковку и брать штрафы. Вы ребята-водители слишком вольготно себя чувствуете, (я сам водитель тоже). Нет тех.осмотров годовых, нет налога на личный транспорт (в Европе за Поджеро до 800 евро/год). Если во все голоса пели что Украина-це ЕВРОПА, то там в Европе есть во всех странах ежегодные тех.осмотры, или 1-н через 2 года который не пройти если есть штрафы не оплаченные, нет страховки, нет мед.справки (все перечисленное у полицаев в электронной базе непосредственно в машине мониторится!!!).

  5. По европейским понятиям, (что все у всех хотелось быть впереди), есть три вида полиции: криминальная, дорожная и муниципальная.Так вот эта муниципальная патрулирует по маршруту и под дворник (с фотографированием), подкладывает ,,горчичник,, счастья (штраф на 30 евро) не правильно припаркованным. Иногда это у них акция-типа рэкета, особенно, если кто стуконул по телефону… Это принудительная статья дохода государства. Пока в Гадяче анархии на дорогах города достаточно! Как-то никому не нравится жесткая дисциплина, как в той же хваленой ЕВРОПЕ. Тем не менее в нашем Гадяче положительное бросается в глаза остановка перед пешеходным переходом, (что игнорируют там,в других местах). Поэтому всем гадячанам удачи на дорогах!

  6. Така проблема вже давно існує в нашому місті. І другим водіям буде приклад, завдяки Супруненко С.М. як не потрапити на неправомірні дії працівників ДАЇ для яких це місце стало кормушкою по виконанню планів штрафів. Приємно що є такі люди які в ущерб свого часу не підігнувши плечі професійно відстоюють свої права.

  7. Замість того щоб неправомірно штрафувати людей, краще б працівники правоохоронних органів разом з міською владою вирішили вже давно існуючу проблему стихійного так званого ринку. На якому продають продукти харчування прямо на тротуарі, і з кожним роком цей стихійний ринок тільки розростається що вже неможливо пройти по тротуару тому що там вже стоять ящики, лотки. У мене виникає багато запитань: як людям які офіційно торгують на ринку підвозити товар не порушивши ПДР?, куди поставити свій автомобіль покупцям щоб скупитися на ринку?, тому що існуюча стоянка біля універмагу постійно зайнята, чи ставити автомобіль за кілометри і йти скуповуватися? Давайте разом професійно вирішимо цю давно існуючу проблему нашого міс

  8. [quote name=”Авраменко Олег”]Замість того щоб неправомірно штрафувати людей, краще б працівники правоохоронних органів разом з міською владою вирішили вже давно існуючу проблему стихійного так званого ринку. На якому продають продукти харчування прямо на тротуарі, і з кожним роком цей стихійний ринок тільки розростається що вже неможливо пройти по тротуару тому що там вже стоять ящики, лотки. У мене виникає багато запитань: як людям які офіційно торгують на ринку підвозити товар не порушивши ПДР?, куди поставити свій автомобіль покупцям щоб скупитися на ринку?, тому що існуюча стоянка біля універмагу постійно зайнята, чи ставити автомобіль за кілометри і йти скуповуватися? Давайте разом професійно вирішимо цю давно існуючу проблему нашого міста.

  9. Цілуйко Ярослав бери двухсотку або сковороду і на курси ПДР до Степанюка Івана Івановича. Він тебе підучить!!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...