Навіщо дітям туалети, краще лавки в парк…

шкільні туалети
Поділитися новиною

Постійно переглядаючи стрічку новин у мережі Інтернет, спостерігаємо за публікаціями колег у ЗМІ, з них і дізнаємось чим живе сусід та про навини в інших куточках України. Прочитавши статті, починаємо обговорювати та наводити приклади, чому у них так, а у нас ні, чому вони вирішують питання, а ми ні …

Так сталося із публікацією від «Кременчуцькі новини». Прочитавши її, зацікавилися й ми, чому у нас депутати міської ради ніколи не піднімають питання туалетів у школах. Дуже прикро те, що й активності депутатів ніколи не спостерігаємо. Адже є депутати, які тісно пов’язані із дітьми та школою…Далі по публікації.

Депутат міськради Оксана Піддубна на сесії виступила із запитом, в якому мова йшла про стан вбиралень у загальноосвітніх навчальних закладах Кременчука.

Вона розповіла, що в окремих навчальних закладах туалети не пристосовані до комфортного користування: або кабінки не зачиняються, або ще гірше – навіть перегородки відсутні.

шкільні туалети«Як дівчині, в разі необхідності, користуватися засобами гігієни, якщо вона не може сховатися від сторонніх очей? А як першокласнику, котрий звик зачинятися вдома в окремій кімнаті здійснювати природні потреби, коли на нього дивляться кілька старшокласників?Отже, дівчата чекають уроку, щоб відпроситись у вчителя, вибачте, прокладку замінити, а першачки просто терплять і на уроках думають не про навчання, а про те, щоб якомога швидше дістатися додому і сходити в туалет.

Цією публікацією ми поділилися у Фейсбуці. Коментарі не змусили нас довго чекати, батьки почали активно нарікати на туалети:

Світлана Голець Підтримую! 4 школа, також кабінки в туалетах без дверей – це просто жах. Я вважаю, що це є великою проблемою, особливо для старших дітей.

Anna Grushko Підтримую! Та додам, що в першій школі немає де перевдягнутися на фізкультуру. Хлопці і дівчата переодягаються всі разом у класах.

Vladkaa_ 27_школа №3. В деяких туалетах нема навіть перегородки і не дуже комфортно.

Нарікань на шкільні туалети було чимало. Звісно, що більшість батьків просто прочитали публікацію та не коментували, можливо, побоюються у зв’язку із подальшим ставленням до дитини. Може, після висвітлення цього матеріалу реакція буде і від наших депутатів, чи й надалі будуть одноголосно піднімати руки на сесіях про виділення коштів на чергові лавки…

На фото туалет Гадяцького спеціалізованого ліцею І-ІІІ ст. №4 імені Лесі Українки.

79252612 460340488005047 7770804382131552256 n

80422412 1201549453381041 7340960838217367552 n

Підготувала Любов Шкрьоба.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...