На Гадяччину приїздив голова Полтавської ОДА

80102793 715666445623586 2576035158377365504 o
Поділитися новиною

80102793 715666445623586 2576035158377365504 oЩоправда, журналістів про його візит, чомусь повідомити забули… Про це стало відомо вже після приїзду із сторінки Гадяцька райдержадміністрація у Фейсбук.

“19 грудня 2019 року голова облдержадміністрації Олег Синєгубов з робочим візитом відвідав Гадяцький район.
В рамках поїздки Олег Васильович зустрівся з керівниками району, службами, причетними до соціального захисту дітей. Після чого відвідали будинок сімейного типу родини Марченко у місті Гадяч, у яких проживає дев’ять дітей віком від 4 до 14 років, семеро з яких взяли на виховання. Будинок був придбаний у грудні 2017 року за кошти державного бюджету 1 млн 750 тис. гривень.
Голова облдержадміністрації та керівники району подарували дітям подарунки, ознайомились із умовами проживання та поспілкувались із батьками щодо перспектив функціонування будинку сімейного типу. Олег Васильович побажав малечі щастя, а батькам-вихователям – сил і здоров’я, зазначивши, що у цій сім`ї створені всі належні умови для проживання та виховання дітей, панує любов, повага та взаєморозуміння.
Також в рамках візиту Олег Синєгубов відвідав дитячий будинок Полтавської обласної ради та Розбишівську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат Полтавської обласної ради. Привітав дітей із прийдешніми Новорічними та Різдвяними святами, вручив їм подарунки.” – йдеться у повідомленні. 

Найімовірніше, цей візит пов’язаний із результатами засідання комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури, яке відбулося минулого тижня в Полтавській ОДА.

Нагадаємо, голова комісії Сергій Шевчук розповів, що за рік на утримання однієї дитини, яка перебуває у Гадяцькому дитячому будинку Полтавської обласної ради, із обласного бюджету витрачається близько 300 тис. грн. Такі витрати, на думку членів постійної комісії, є неприпустимими. Мовляв, кошти, які фактично «проїдаються» (спрямовуються на заробітну плату та розрахунок за енергоносії) доречніше було б витратити на розвиток…

До речі, у Гадяцькому дитячому будинку проживає 18 дітей віком від 7 до 16 років. А обслуговує їх близько 60 осіб персоналу. При цьому діти в ньому не навчаються, а відвідують сусідню школу. Тому голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, упевнений, що заклад необхідно реорганізувати у найкоротший термін, можливо, шляхом обрання іншої форми перебування дітей.

Як стало відомо згодом, під час цього ж засідання голова ОДА доручив профільному департаменту опрацювати питання щодо створення нового військового ліцею. А в Полтавській ОДА повідомили, що відповідний навчально-виховальний заклад планується створити на базі Гадяцького дитячого будинку Полтавської обласної ради після того, як буде вирішене питання щодо переведення нинішніх 18 вихованців дитячого будинку до сімейних форм виховання.

На думку голови постійної комісії облради Сергія Шевчука, у Гадячі є не лише уся необхідна інфраструктура для проживання, навчання і виховання ліцеїстів, але й відповідні історичні традиції, адже місто – одна з давніх козацьких столиць України.

“БМ”

 

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...