Військово-патріотичне виховання, заходи та святкування

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаАпаратна нарада відбулася 17 грудня.

Затвердження Програми реалізації Концепції допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді

У закладах освіти району створено систему військово-патріотичного виховання, яка знаходиться на постійному контролі відділу освіти.

Із метою підвищення рівня викладання предмету «Захист Вітчизни» та покращення матеріально технічної бази заклади освіти району отримали навчальну зброю. Директори та вчителі предмету пройшли навчання та отримали відповідні дозвільні документи. За січень-вересень з метою реалізації національно патріотичного виховання з районного бюджету використано 178 тис. 314 грн.

Для Великобудищанської, Мартинівської, Рашівської, Книшівської, Веприцької, Лютенської, Сарської шкіл придбали:

військової форми 68 шт. – 117 тис. 054 грн;

придбання палаток двомісних 12 шт. – 6 тис. 720 грн;

палаток тримісних 18 шт. – 14 тис. 100 грн;

мішків спальних 60 шт. – 27 тис. грн;

карематів 60 шт. – 13 тис. 440 грн.

Сарська ОЗО є базовим закладом освіти з військово-патріотичного виховання.

Підготовка та проведення новорічних та Різдвяних свят, шкільних канікул у навчальних закладах і закладах культури району

На засідання організаційного комітету заслухано питання про стан підготовки установ культури до проведення святкових заходів, розроблено плани заходів. Графік проведення новорічних заходів передано у відділ поліції та управління ДСНС України у Полтавській області.

Із метою забезпечення протипожежної безпеки під час проведення масових заходів відділом культури РДА видано наказ, згідно якого призначено відповідальних осіб за техніку безпеки у кожному закладі культури району.

На 1 грудня всі заклади, які фінансуються з відділу культури, забезпечені вогнегасниками, передбачено кошти на обробку дерев’яних конструкцій ККЗ «Дружба». Згідно плану заходів святкування в закладах культури розпочнуться з 17 грудня 2019 року і триватимуть до 21 січня 2020 року. З 19 грудня по 30 грудня у приміщенні ККЗ «Дружба» розпочинаються дитячі новорічні ранки, на які запросили дітей із прийомних сімей та будинку сімейного типу, учнів міських та сільських шкіл, дітей із особливими потребами, дітей із багатодітних родин, дітей воїнів АТО. Орієнтована кількість – близько 4 тис. чоловік.

Роботу по організації святкових заходів проводять і бібліотечні заклади району.

Із метою відродження та популяризації національної культури, народних звичаїв та обрядів, організації дозвілля в новорічні та Різдвяні дні в бібліотеках ЦБС буде проведено ряд заходів. Дирекцією Гадяцької дитячої музичної школи також розроблено план заходів на період зимових канікул. Учасники зразкового ансамблю скрипалів «Чарівний смичок» завітають в установи, організації міста з музичною програмою «Добрий вечір добрим людям!».

Проблемою є обмежений ліміт на використання електроенергії в закладах культури району, що не дає продуктивно проводити репетиції та заходи. Прохання до відповідних служб та сільських голів збільшити ліміти на використання електроенергії у бібліотеках (де є комп’ютерне обладнання) та клубних закладах. На сьогодні у галузі культури району поступово вирішується проблема з опаленням. До сільських голів прохання надати допомогу клубним установам у придбанні солодких призів і подарунків для проведення ранків.

Любов Шкрьоба

Розважальна програма в ККЗ «Дружба»

19 грудня, 11.00 – дитячий ранок із ігровою програмою «Ми чекаємо тебе, Миколаю» (для дітей прийомних сімей, дитячих БСТ);

30 грудня, 13.00 – дитяча новорічна казка «Новорічна історія» (для жителів міста, району, гостей);

30 грудня, 19.00 – новорічний концерт, хіти минулого століття «Як в старому, доброму кіно»;

10 січня, 14.00 – новорічна розважальна програма «Дива на старий Новий рік».

Протягом зимових шкільних канікул демонстрація мультфільмів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...