«Він же п’яний – нехай би лежав…»

пяний швидка
Поділитися новиною

пяний швидкаМинулої середи, 4 грудня, гадячанка Людмила Якименко оприлюднила на своїй сторінці у соцмережі звернення:

«Хочу запитати: якщо я бачу незнайому людину, яка лежить в під’їзді на холодній підлозі, куди я повинна звернутися? Думаю, більшість відповість, що потрібно телефонувати в «швидку допомогу». Я так вчора і зробила.

Коли приїхали лікарі, я почула дуже дивне запитання: «Для чого ви нас викликали, він п’яний, хіба не видно?»

Коли я запитала, що ж мені потрібно було робити, вони відповіли: «Нехай би лежав». Додам ще, що все це було сказано таким тоном, із такою злістю, що мені мову відібрало! Чоловіка вони забрали, не знаю, де вони його поділи, а я, принижена, пішла додому.

Хочу сказати, що це не перший схожий випадок. Кілька місяців тому моя подруга викликала «швидку», вони приїхали, сказали: «Ви що, до лікарні не могли дійти?» (Подруга проживає недалеко, але була в такому стані, що навіть по квартирі не могла ходити).

Виникає запитання: що робити в таких випадках? Лізти до лікарні, вмирати, чи проходити повз людину, яка лежить на землі, щоб, не дай Боже, не потурбувати гадяцьку «швидку медичну допомогу»?»

 

Користувачі соцмережі активно долучилися до обговорення. Кажуть, що такі випадки не поодинокі, а трапляються досить часто. У той же час усі підтримують жінку і впевнені, що вона вчинила правильно:

Наталія Бондар: «Обов’язково треба викликати «швидку»! Деякі прояви хвороб можуть бути схожі на сп’яніння. Ми ж не спеціалісти! Та й п’яній людині може бути зле. Краще зайвий раз потурбувати «швидку», ніж отримати покійника.»

Tatyana Homenko: «Лікарі теж люди: є добрі, а є скандальні. Наше завдання – не приймати близько до серця, а гнути свою лінію. Скарг та розголосу вони, на щастя, поки бояться. Ви усе правильно вчинили, на мій погляд. Взагалі, інсульт від алкогольного сп’яніння важко відрізнити, якщо немає явного запаху».

Оксана Власенко: «Медична реформа в усій красі: настворювали ланок незалежних одна від одної – от і результат. «Швидка» може не їхати на виклик, ваш сімейний лікар може вас не прийняти…» 

Медики радять обов’язково викликати «швидку допомогу», якщо людина:

– не може пересуватися;

– не говорить;

– не реагує на оточуючих;

– має приступи нудоти;

– не здатна підняти обидві руки одночасно.

Підготувала Оксана Кириченко.

Фото використане як ілюстрація.

2 коментарі до “«Він же п’яний – нехай би лежав…»

  1. Вмер_бы-навіщо_визивали…вмирае-хай_далі_вмирае.Ми_тут_що_вам_лікувать_ваc_повинні…лікарня20cтоліття…

  2. Европа_на4инаетьcя_з_людей…а_не_з_президента!!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...