Санаторно-курортне лікування, діти-сироти, статистика призову

asset v1 MOZTOD1012017 T2typeassetblock8162622 620x410
Поділитися новиною

asset v1 MOZTOD1012017 T2typeassetblock8162622 620x410Щотижнева апаратна нарада відбулася 3 грудня.

Забезпечення санаторно-курортними путівками пільгової категорії населення

На черзі на санаторно-курортне лікування у 2019 році перебувало 56 осіб, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи І категорії. З державного бюджету надійшло 240,9 тис. грн на оздоровлення 33 громадян. Сума відшкодування санаторіям вартості лікування пільговиків – 7300 грн. Потреба на оздоровлення осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, забезпечена лише на 60%. У поточному році з обласного бюджету додатково виділено 87,4 тис. грн для  11 осіб, які перебували на черзі.

У поточному році сума компенсації становила 524 грн, її отримали 59 осіб.

На санаторно-курортне лікування на наступний рік подали заяви 50 осіб, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, та 59 осіб виявили бажання отримати компенсацію за невикористану путівку. Для забезпечення путівками на черзі перебувало 30 ветеранів війни. У рамках комплексної Програми соціального захисту осіб із обмеженими фізичними можливостями, учасників АТО, мобілізованих та окремих пільгових категорій населення, на оздоровлення ветеранів війни виділено 90,8 тис. грн, із них: із районного бюджету – 40, 9 тис. грн, із бюджету міста – 49,9 тис. грн для оздоровлення 11 ветеранів війни. Оздоровлення зазначеної пільгової категорії проводилося із травня по листопад 2019 року.

У санаторіях, які підпорядковані Мінсоцполітики, – 7 осіб. Компенсацію за невикористане лікування отримала 21 особа з інвалідністю внаслідок війни на 11,1 тис. грн. На забезпечення санаторно-курортними путівками на наступний рік перебуває на обліку 32 ветерани війни (особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасники війни, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. У 2019 році надійшло 139,8 тис. грн із державного бюджету на оздоровлення 16 учасників АТО. На психологічну реабілітацію учасників АТО (2 осіб) із державного бюджету надійшло 22 тис. грн.

Основним проблемним питанням є недостатнє фінансування з державного бюджету на забезпечення лікуванням учасників АТО та їх психологічної реабілітації. Дане питання перебуває на постійному контролі у Мінсоцполітики, та ми сподіваємось на його позитивне вирішення у наступному році.

Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Станом на 1 грудня на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,служби у справах дітей перебуває 52 дітей із юридичним статусом (16 – сироти, 36 – позбавлені батьківського піклування). Більшість цих дітей влаштовані до сімейних форм виховання: 35 проживають у 28 сім’ях опікунів, піклувальників; 10 – виховуються у прийомних сім’ях та ДБСТ; 7 – залишаються під опікою інтернатних закладів. У поточному році на первинний облік служби у справах дітей РДА взято 5 дітей та надано відповідні статуси. На території району проживає одна внутрішньо переміщена сім’я, в якій перебуває 4 дитини під опікою. Службою постійно контролюється питання вихованню і догляду дітей у даній сім’ї, порушень не виявлено.

Протягом року усиновлено 2 дітей із соціальним статусом громадян України. Обстежено умови проживання 19 дітей вищезазначеної категорії. При обстеженнях установлено, що діти проживають у належних умовах, мають потрібне забезпечення. 8 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, яким виповнилося 18 років, виплачено одноразові грошові допомоги в сумі 1810 грн на кожну дитину, а також видано 4 витяги з обліково-статистичних карток для вступу в навчальні заклади.

Призов громадян області на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року

Для Гадяцького РВК визначене орієнтовне планове завдання з призову на строкову службу – 33 чол., із них до ЗСУ – 22 чол., НГУ – 7 чол., ДПСУ – 1 чол., ДССТ – 3 чол. Восени цього року призову на строкову службу підлягає 712 юнаків. Станом на 3 грудня до призовної дільниці з’явилося 204 чол., із них визнано придатними 28 чол., а не придатними – 30 чол., надано відстрочку 145 чол., проходить медичний огляд 1. На даний час відсоток виконання планового завдання з призову на строкову військову службу восени – 85%. Слід відмітити роботу по оповіщенню призовної молоді: Веприцька, Сарівська, Мартинівська, Сергіївська с/р та Краснолуцька ОТГ. На неналежному рівні організовано роботу в Петрівсько-Роменській ОТГ, Великобудищанській, Книшівській, Лисівській, Рашівській, Плішивецькій і Харковецькій сільських радах.

Стан безпеки

На території району в період із 22 по 29 листопада зареєстровано:

4 – крадіжки;

2 – тілесні ушкодження;

1 – хуліганство;

1 – безвісти зникла особа;

1 – погроза або насильство щодо журналіста;

1 – самоправство.

За вказаний період складено 96 адміністративних протоколів, із них 60 адміністративних протоколів по ПДР:

20 – порушення водієм правил керування ТЗ;

17 – перевищення встановлених обмежень швидкості руху;

7 – інші порушення ПДР;

14 – керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів;

2 – порушення ПДР пішоходами, велосипедистами;

3 – вчинення домашнього насильства;

4 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

1 – виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення;

20 – розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених місцях;

4 – завідомо неправдивий виклик спеціальних служб;

1 – порушення правил адміністративного нагляду;

2 – порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) зброї;

1 – порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації газових пістолетів.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...