Міжнародний день студента

14508181
Поділитися новиною

14508181Довгоочікуване свято для всіх тих, хто саме готується до сесії. У цей день студенти мають можливість розслабитися та максимально відпочити від навчання. Дізнайтеся, коли ж у 2019 році в Україні відзначають веселе свято!

Історія свята розпочалася 1939 року в Празі, коли під час розгону поліцією і підрозділами СС мирної демонстрації з нагоди 21 річниці створення Чехословацької Республіки був тяжко поранений студент медичного факультету Ян Оплетал. 11 листопада він помер. Його похорон, який проходив 15 листопада, перетворився у протест проти окупації, у якому взяли участь тисячі людей. Знову дійшло до сутичок з поліцією. Наступного дня у Берліні відбулася нарада за участю Адольфа Гітлера, на якій було прийнято рішення закрити чеські вищі навчальні заклади «на три роки», хоча насправді вони відкрилися тільки після перемоги над нацизмом. Майно університетів підлягало конфіскації. 17 листопада відбулися масові арешти чеських студентів у Празі та інших університетських містах.

На своїх зборах 1941 року в Лондоні Міжнародна Рада Студентів прийняла заяву, у якій день 17 листопада в пам’ять про події в Чехії було оголошено Міжнародним днем студентів. Відтоді міжнародне студентство просуває ідею визнання 17 листопада міжнародним днем студентів на рівні ООН.

У наш час цей день не є траурним чи пам’ятним, а просто святом молодих, талановитих амбітних людей, дружної студентської спільноти.

e93c20a17b6aa6393dff7aecb464ec43.r575x340

З міжнародним днем студента
Вас дозвольте привітати,
Іспити лиш на відмінно
Ми бажаємо складати.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...