Українська мова – душа нації

урок писемності Хитці
Поділитися новиною

урок писемності Хитці9 листопада відзначали надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови, яке було встановлене в 1997 році Указом Президента України з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства та спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та краси.

Цього дня до Хитцівської школи завітав благочинний Гадяцького району протоієрей Олег Пограничний. Він розповів школярам про видатних творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Зауважив, що українська мова завжди зазнавала утисків, проте перемогла, оскільки є душею нашої нації, а тому і надалі потребує особливого захисту і любові. Він закликав школярів старанно вивчати українську та розмовляти нею, бо це один із найвищих проявів патріотизму.

Уже 19 років поспіль у цей день українці пишуть радіодиктант Національної єдності. Тому отець Олег, разом із учнями, вчителями та членами Свято-Троїцької громади, виявив бажання перевірити свої знання української мови. Цьогорічний диктант мав назву «Від бересту – до цифри» – про Нестора-літописця, київського літописця та письменника-агіографа (описання життя святих), пам’ять якого вшановують саме 9 листопада.

«БМ»

Фото із соцмережі Хитцівської ЗОШ.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...