Гадячан запрошують до планування громадського простору в парку “Перемога”

464e4ed5f908f994b6813e8af077ba8e
Поділитися новиною

464e4ed5f908f994b6813e8af077ba8eПро це повідомили у Фейсбуці організатори: Гадяч дружній і Відділ архітектури Гадяцької міської ради.

Вже 15-16 листопада в Гадячі відбудеться планувальний захід, на якому мешканці міста разом зі студентами-архітекторами будуть готувати матеріали для вихідних даних мистецького конкурсу громадського простору «Землякам, що стали на захист України» в парку «Перемога» м. Гадяч.
Нам необхідно зрозуміти, яким чином має взаємодіяти місце пам’яті «Землякам, що стали на захист України» не тільки з іншими меморіалами пам’яті, а й із загальною територією парку, історичним середовищем та головне – з людьми, адже місця пам’яті є не просто відокремленими меморіальними зонами, а часто частинами громадських територій, парків та скверів. Це дає можливість та потребу не тільки увічнити в пам’яті нащадків трагічні події, а й необхідність сучасному поколінню переосмислити цінності та сенси нашого життя. Це потребує змістовного та виваженого підходу, переосмислення сприйняття сучасного покоління, ретельного планування та творчого підходу.
Аби зрозуміти можливості території, її вплив на навколишнє середовище та вплив оточення території парку на місця пам’яті в міському парку “Перемога”, інтегрувати в місцевий контекст особливу для нас пам’ять про тих, хто зовсім нещодавно поклав своє життя на захист України, і було заплановано громадські обговорення у форматі воркшопу – збагнути, зрозуміти, проаналізувати та уявити..
Планувальний захід буде цікавим для мешканців, які користуються територією парку, школярам та молоді, які зацікавлені у плануванні громадських територій, планують опанувати в майбутньому професію, пов’язану з міським плануванням, стратегуванням, соціологією чи архітектурою.
Зареєструватися на захід можна за посиланням: https://forms.gle/oppj8HwXsFY4asE67

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...