Підтримка підприємців, інклюзивне навчання та зниклі безвісти – апаратна нарада в РДА

129992 68eb31e4caf0696869cbf3384324
Поділитися новиною

129992 68eb31e4caf0696869cbf3384324Щотижнева апаратна нарада відбулася 5 листопада.

Про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва

Мале підприємництво є важливим чинником сталого економічного зростання, створення нових робочих місць, зміцнення економіки району. Воно робить значний внесок у збільшення обсягів виробництва, роздрібного товарообороту, сприяє повнішому задоволенню споживчого попиту населення. За статистичними даними, в районі функціонує 83 малих підприємства (юридичні особи) та 9 середніх підприємств. Кількість зайнятих працівників у малих підприємствах – 561 особа, у середніх –1118 осіб. Кількість фізичних осіб підприємців – 742. Більшість працює у сфері торгівлі та сільського господарства. Існує позитивний досвід підтримки малого і середнього підприємства на районному рівні. Діє Програма підтримки малого та середнього підприємництва. Механізм отримання бюджетних коштів простий: підприємець подає заявку до фонду, де зазначає мету проекту, суму та робочі місця (100 тис. грн – 2 робочих місця).

У минулому році профінансовано проектів на 950 тис. грн, створено 16 додаткових робочих місць. Протягом 10 місяців ц.р. профінансовано 6 проектів, створено 18 додаткових робочих місць. Станом на 1 листопада районним фондом підтримки підприємництва виділено 1 мільйон гривень.

Районна комплексна Програма соціального захисту осіб із обмеженими фізичними можливостями

У шести закладах загальної середньої освіти функціонує 13 класів із інклюзивною формою навчання, кількість учнів – 16. Їх навчання здійснюється за рахунок коштів освітніх субвенцій, державного та місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством. На реалізацію навчання дітей із потребами в умовах інклюзивного навчання відділом освіти закуплені необхідні засоби для проведення корекційно-розвиткових занять на суму 106 тис. 231 грн. У Веприцькій ЗОШ І-ІІІ ст. створена ресурсна кімната, витрачено 63 тис. 342 грн. Введено 13 ставок вчителя-асистента інклюзивного навчання, кошти на заробітну плату – 65 тис. 459 грн.

Реабілітація дітей

До центру зараховуються діти з інвалідністю до 18 років, які отримали відповідний статус. У разі потреби можуть зараховуватися діти віком до 3 років, які мають ризик отримати інвалідність, із метою профілактики та попередження прогресування ускладнень.

Центром комплексної реабілітації дітей із інвалідністю за звітній період надавалися послуги 63 дітям, із них 12 дітей із сільської місцевості, 4 дитини з ОТГ та 47 з міста. Робота проводиться як індивідуальна, так і групова, відповідно до плану реабілітації. Надаються послуги з фізичної реабілітації, масажу, працює вчитель-дефектолог, вихователь соціальний по роботі з дітьми з інвалідністю з асистентом, практичний психолог. Загальний кошторис Центру на 1 листопада – 1117348,00 грн місцевого бюджету, що включає асигнування районної ради, міської ради, П.-Роменської та Сергіївської ОТГ. На зміцнення матеріально-технічної бази за звітній період використано 87077 грн. Зараз проводиться робота по передачі установи із спільної власності територіальних громад району до комунальної власності районної ради.

Стан безпеки

Із 29 жовтня по 4 листопада у ВП надходили повідомлення про злочини та пригоди, 17 внесено до ЄРДР:

2 – безвісти зникли особи;

5 – крадіжок;

2 – тілесні ушкодження;

3 – шахрайства;

1 – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами;

3 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

За вказаний період працівниками ВП складено 80 адміністративних протоколів:

62 – порушення ПДР;

24 – порушення правил користування ременем безпеки;

13 – перевищення обмежень швидкості руху;

14 – керування ТЗ без відповідних документів;

4 – порушення ПДР пішоходами;

5 – керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння;

2 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

3 – виготовлення, зберігання самогону та апаратів;

9 – розпивання спиртних напоїв у місцях загального користування;

3 – неправдивий виклик спецслужби;

1 – невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...