До 400 тисяч: у ВР пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини

newborn hygiene
Поділитися новиною

newborn hygiene100 тисяч – на першу дитину, 200 – на другу дитину, 400 – на третю і кожну наступну дитину із здійсненням виплати одноразово у розмірі 25 відсотків від загальної суми, а решти коштів – протягом наступних 36 місяців рівними частинами, повідомляє pershij.com.ua

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні прийняла проект Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік від 15.09.2019, який має бути підготовлений до другого читання з урахуванням висновків і пропозицій, запропонованих проектом Постанови ВР №2000-П.

Зокрема, у підпункті 2.18 Проекту Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік, яку було прийнято під час пленарного засіданні 18 жовтня зазначено наступне:

 «Опрацювати питання щодо встановлення нових розмірів допомоги при народженні дитини (100 тис. грн – на першу дитину, 200 тис. грн – на другу дитину, 400 тис. грн – на третю і кожну наступну дитину) із здійсненням виплати такої допомоги одноразово у розмірі 25 відсотків від загальної суми, протягом наступних 36 місяців рівними частинами решти суми допомоги у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, та внести пропозиції відповідних змін до статті 12 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», а також визначитися щодо необхідності збільшення видатків загального фонду проекту державного бюджету на 2020 рік за бюджетною програмою «Виплата допомоги сім’ям з дітьми, допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, державної соціальної допомоги на догляд (крім державної соціальної допомоги на догляд особам, зазначеним у пунктах 1-3 частини першої статті 7 Закону України „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”), щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (код 2501030)» , – йдеться в тексті документу.

 Слід зазначити, що джерелом покриття відповідних витрат держбюджету пропонується визначити детінізацію ринку алкогольних напоїв, перегляд податкових пільг та інші пропозиції.

 Разом із цим, вартує уваги й той факт, що цього ж дня у ВР за номером 2000-П/1 було зареєстровано документ “Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 18.10.2019 року про прийняття в цілому проекту Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік”. Його ініціаторами значаться нардери від ПП “ЄС” Олексій Гончаренко та Ірина Фріз.

Документом пропонується скасувати рішення Верховної Ради України від 18.10.2019 року про прийняття в цілому проекту Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік (№2000-П від 17.10.2019).

image

 За інформацією офіційного веб-порталу Верховної Ради, наразі цей проект було направлено на розгляд Комітету та нинішнім днем передано для ознайомлення.

Наступне пленарне засідання Верховної Ради України відбудеться у вівторок, 29 жовтня.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...