«Я вам сказав – тут не гулять!». Продовження

майданчик
Поділитися новиною

майданчикДивна ситуація сталася минулого тижня у Біленченківці: 14-річних дівчат проганяли із дитячого майданчика дорослі. Людмила Сіренька, мати однієї із дівчат, стверджувала, що за її донькою ганявся, а потім схватив за волосся чоловік, який живе по сусідству, а сільський голова мав іншу думку – характеризував дівчат негативно і наполягав на тому, що вони знущалися із цього чоловіка і псували громадське майно. Детальніше про це за посиланням. 

Про конфлікт дорослих та дітей ми розповіли у минулому номері тижневика. Відразу ж після виходу тижневика до редакції надійшло звернення жителів громади Біленченківського старостинського округу:

«Не один мешканець села Біленченківка жахнувся, отримавши газету «Базар Медіа» від 17.10.2019 р. На шпальті цієї газети увагу людей привернув не сам заголовок статті: «Я вам сказав», а в першу чергу фото, яке безіменний кореспондент використав, як ілюстрацію до своєї статті. Чоловік доганяє малолітню дівчинку. Що мала на увазі кореспондент?

А якби кореспондент знала ситуацію, яка трапилася 10 жовтня, то з люблячого дідуся, батька, порядної людини Коваленка Володимира Миколайовича не зробила б маніяка.

Коли б автор статті виїхала на місце цих подій і побачила щойно залиті бетоном дитячі гойдалки, поспілкувалася з людьми, то вона б знала, що в той день були залиті ці гойдалки цементом, який ще не зацементувався. А підлітки, які прийшли погуляти на цей майданчик, сідали на ці качелі і гойдалися на них.

На зауваження дорослих – сусідів, працівників школи, прохожих – відповідали реготом або глузували.

Дружина Коваленка Володимира теж вийшла зробити зауваження дітям. Та на прохання залишити майданчик реакція була, як і раніше.

Так як їхній будинок знаходиться через дорогу, то скрегіт гойдалок не давав чоловікові у вечірній час відпочивати після робочого дня. Але не так схвилювало його це, як псування тільки-но встановленого громадського майна. Тому Коваленко підійшов до підлітків із проханням залишити майданчик, а у відповідь відчув не лише холодну байдужість, а вразила невихованість дітей, які насміхалися, глузували зі старшого за себе за віком у три рази чоловіком.

Усвідомивши всю складність даної ситуації, підлітки самостійно прийняли рішення попросити вибачення у Коваленка Володимира за свої вчинки і це зробили. Всі, окрім доньки Сіренької Людмили, авторки допису до даної статті.

На жаль, виховання дітей ця мама перекладає на школу, а сама залишається байдужою до того, де і як її дитина проводить позаурочний час.

А щодо кореспондента, то сподіваємося, що він зробить певні висновки і знайде можливість вибачитись через свою газету перед порядною та чесною людиною, шанованою громадою, та спростує свою думку, яку ми навіть боїмося озвучити тим словом, що мав на увазі кореспондент у підтексті своєї статті, яку навіть не підписав.

В.С. Приходченко, В.І. Тхоренко, К.М. Тхоренко, Н.В. Свірідова, О.І. Свірідов, О.Г. Микитенко, Я.О. Безрук, Н.М. Волобуєва, Л.В. Кіблицька, Л.О. Ярмольчук, Л.М. Яременко.»

Щоб ще раз детальніше розібратися у цій ситуації, ми попросили жителів села долучитись до обговорення у соцмережі.

Думки коментаторів розділилися: частина вважала, що діти, не дивлячись на янгольські личка вдома, серед однолітків можуть поводити себе зовсім по-іншому, тож односелець міг бути спровокований, а частина ж наполягала на тому, що як би не поводились та чим не займались підлітки, ніхто не має права ганятись за ними і вчиняти насилля, нехай і незначне.

наліпить на майдан

До речі, фото щойно встановленого дитячого майданчика ми бачили, але нічого кримінального (наприклад, попсованого громадського майна) не побачили. До того ж, як виявилось, фірма-виробник чітко прописала правила його експлуатації і приклеїла їх збоку до однієї із гойдалок. Так от, там вказано, що із майданчиком нічого не станеться, якщо на ньому посидять чи покатаються діти, віком до 16 років або не важче 70 кг! Тому претензії до підлітків зовсім безпідставні! Якою б не була їхня поведінка – то справа батьків! А от дивні «ігри» дорослих (хованки поза школою і наздоганяння неповнолітніх) – це вже, мабуть, проблема.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...