Соціальне таксі виїжджало 315 разів

соцтаксі
Поділитися новиною

соцтаксіРік тому автопарк Гадяцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) поповнився спецтранспортом для надання послуги «Соціальне таксі» мешканцям району – соціально вразливих категорій населення. Перший придбали за субвенційні кошти сільських рад, другий – за кошти обласної ради. Нам стало цікаво, чи користується попитом цей транспорт і для яких поїздок його замовляють? Як виявилось, «соціальне таксі» досить популярне серед вразливих верств населення: від початку його роботи здійснено 315 виїздів, послугою скористалося 100 осіб, у тому числі 257 виїздів здійснили для транспортування 67 осіб з інвалідністю.

«Соціальне таксі» використовували для перевезення людей із особливими потребами до лікувальних закладів, державних установ чи до об’єктів соціально-культурної сфери. До речі, завдяки соцтаксі неодноразовий герой наших публікацій гадячанин Володимир Нехаєнко (спортсмен-тенісист із ураженням опорно-рухового апарату) може діставатись на змагання та чемпіонати.

Нагадаємо, що скористатись «Соціальним таксі» можуть особи з інвалідністю (старше 18 років), громадяни похилого віку, які частково не здатні до самообслуговування (пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків та інших технічних засобів реабілітації). У разі необхідності замовника послуги може супроводжувати довірена особа. Для отримання цієї транспортної послуги необхідно звернутись до Гадяцького районного територіального центру соціального обслуговування (вул. Героїв Майдану, буд.5, каб.1). Зауважимо, що транспортна послуга надається одній особі не більше двох разів на місяць. А замовлення на неї приймається соціальним працівником не пізніше, ніж за три робочі дні до виїзду, за телефоном (05354) 2-15-48.

Таке таксі дійсно потрібне району і його значення важко переоцінити.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...