У лихопільських криницях висохла вода

лихопілля
Поділитися новиною

лихопілляПро це нам повідомила Надія Онищенко, жителька села Лихопілля Березоволуцького старостинського округу Петрівсько-Роменської ОТГ, яка зателефонувала до редакції:

«У минулому році була замітка в газеті, що на наше село проведена вода Петрівським ОТГ. Але води як не було, так і немає. Ніхто не копав і не проводив!

Зараз уже висохли усі криниці в селі. А свердловину два роки як пробурили…

Поки нам поставили бочки, технічну воду беремо звідти, але ж напитися немає звідки!

А у них весь час відмовки – то немає як підключити світло до свердловини, то не приватизована земля, а це вже заважають якісь кущі копати…»

Спочатку ми почали шукати інформацію про те, що вода в Лихопілля вже проведена, яка, як стверджувала Надія Онищенко, була розміщена в газеті. Єдине, що знайшли – це повідомлення, в якому сказано, що станом на грудень 2017 року Березоволуцькою сільською радою виготовлені 2 проекти на буріння артезіанських свердловин в с. Березова Лука та с. Лихопілля кошторисною вартістю 842 тис. грн кожен. Приблизно у той же час бригада дійсно мала розпочати буріння свердловини. Далі планували виготовляти проекти на будівництво водопровідної мережі по вул. Ентузіастів, в с. Лихопілля та реконструювати водопровідну мережу в Березовій Луці. По завершенню робіт мали забезпечити водопостачанням 350 дворів або орієнтовно 850 чоловік.

За коментарем стосовно цієї ситуації ми звернулися до старости села Березова Лука Івана Кудінова:

«Так, це проблема для нас, але ми зацікавлені у якнайшвидшому її вирішенні, бо води немає не лише в Лихопіллі, а й у Березовій Луці.

Ми виготовили проект на всю територію старостинського округу. Наразі зроблений проект, експертиза, експертна оцінка. У Лихопіллі свердловина глибиною 350 метрів вже пробурена, встановлений насос із трубами. Фактично вона готова до роботи.

Паралельно екскаватор риє траншею під водопровід – готові вже близько 400 метрів. Поки не провели централізований водопровід, двічі на тиждень підвозимо воду

в цистернах.»

Староста розповідає, що навіть пішов на порушення задля того, щоб водопровід проклали швидше – декларації про початок робіт ще немає, а фактично підрядник ТОВ «КВА» вже проводить роботи. Тож жителям села доведеться запастись терпінням. Сподіваємось, що невдовзі централізоване водопостачання таки з’явиться.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...