Про тих, чия професія – від Бога

shutterstock 572114803
Поділитися новиною

shutterstock 572114803Щороку в першу неділю жовтня українці відзначають День працівників освіти.

Здавна професію вчителя вважають однією з найпочесніших. У той же час, якщо подумати, що ж тут важкого – бути вчителем? Але є гарний вислів, який дасть відповідь на всі запитання: «Посередній учитель розповідає, гарний учитель пояснює, чудовий учитель демонструє, а геніальний – надихає». 

У цій професії не має бути людей, котрі не люблять свою справу або дітей. Бути вчителем – значить володіти величезним творчим потенціалом, постійно шукати відповіді на різні запитання, знаходити правильний підхід до кожного учня, нескінченно вдосконалюватися, даючи можливість своєму учневі долати поставлені завдання. Бути вчителем – значить, не втомлюватися розвивати в дитині бажання пізнавати нове і бажання вчитися!

Хороший учитель – це зовсім не та людина, яка знає все, про що б його не запитали, а той, хто постійно ставить нові питання самому собі. Процес навчання для нього – це захоплююча подорож, в якому він прагне відкрити щось нове для себе і захоплює цим учнів, які, безсумнівно, відчувають, чи любить учитель той предмет, який сам викладає. Якщо вчитель захоплений, це передається і його учневі.

Один із секретів сучасних учителів – це слухати і чути своїх учнів, почуватися вільними з ними. Діти відчувають, коли з ними поводяться штучно. Дитині цікава людина, яка поводиться природно, а їй дозволяє бути самою собою.

Хороші вчителі були, є і будуть завжди. Тому напередодні свята ми запропонували школярам міста та району взяти участь у своєрідному флеш-мобі – зробити фото із улюбленим учителем і за допомогою тижневика привітати його зі святом.  

Раїса Дорошенко класний керівник 11 Б класу Гадяуького ліцею І ІІІ ст. 4 ім.Лесі Українки

Раїса Дорошенко, класний керівник  11-Б класу Гадяуького ліцею І-ІІІ ст. №4 ім.Лесі Українки

Алла Донецьвчитель англійської мови Вельбівської ЗОШ

Алла Донець,вчитель англійської мови Вельбівської ЗОШ

Наталія Бражник вчитель англійської мови ОЗО Сарська СШ І ІІІст

Наталія Бражник, вчитель англійської мови ОЗО «Сарська СШ І-ІІІст.»

Григорій Лукаш учитель хімії ліцей 4 ім

Григорій Лукаш, учитель хімії  ліцей № 4 ім. Лесі Українки.

Інна Фенько учитель історії Рашівської ЗОШjpg

Інна Фенько, учитель історії Рашівської ЗОШ.

Наталія Біляк вчитель початкових класів Гадяцького ліцею І ІІІ ступенів 1 ім. Олени Пчілки

Наталія Біляк, вчитель початкових класів Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів №1 ім. Олени Пчілки

Олена Голуб учитель початкових класів Соснівської школиjpg

Олена Голуб, учитель початкових класів Соснівської школи.

Олена Островна викладач народного сучасного та бального танцю в Гадяцькому коледжі культури і мистецтв ім І.Котляревського

Олена Островна (викладач народного, сучасного та бального танцю в Гадяцькому коледжі культури і мистецтв ім.. І.Котляревського)

Світлана Голубенко викладач англійської мови Бобрицької школи І ІІ стjpg

Світлана Голубенко, викладач англійської мови Бобрицької школи І-ІІ ст..

P.S. Колектив редакції приєднується до всіх привітань. Бажаємо вам, шановні і дорогі наші вчителі, впевненості та бадьорості, здоров’я та натхнення, поваги, любові та успіху. Нехай кожен день буде добрим і веселим, цікавим та яскравим.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...