Зустрічаймо жовтень; кого крутитиме, а кого мутитиме, чи покаже себе рано зима і як догодити Скорпіону

1d73e13563b8be946c0f00bab252d7ea L
Поділитися новиною

1d73e13563b8be946c0f00bab252d7ea L1 жовтня: народний календар і астровісник

Зустрічаймо жовтень; кого крутитиме, а кого мутитиме, чи покаже себе рано зима і як догодити Скорпіону

Назву жовтня, середульшого місяця осені, пояснювати немає сенсу — вона була відомою ще з часів Київської Русі. А ті, хто послуговується латинською назвою, трохи відстають у ліку часу, адже «октобер» означає восьмий. Інша назва, яку вживали наші пращури – «паздерник». Це слово походить від спільнослов’янського «паздер» – костриця. Саме о цій порі починали масово переробляти льон та коноплі.  В Україні побутували й регіональні назви: «грязень», «хмурень», «листопадник», «зазимник», а також «весільник». Починаючи з Покрови (14 жовтня) українці починали масово справляти весілля. У народі так і казали: «Жовтень на весілля багатий». Про посівну: «У жовтні виореш мілко, весною посієш рідко, то вродиться дідько». А про примхливу погоду таке: «У жовтні на день сім погод: сіє, віє, крутить, мутить, рве, зверху ллє, а знизу мете!»

Церква ж цього дня згадує мученицю Ярину. Цей день ще називали «журавлиним літом». Якщо на Ярини відлетять журавлі, то через два тижні чекай морозів, а як затримаються – зима себе раніше не покаже.

Іменинники сьогодні Іван, Борис, Михайло, Володимир, Веніамін, Костянтин, Сергій, Софія, Ірина.

Що цікавого в небесній канцелярії? А те, що майже на місяць, аж до 28 жовтня, зорі послаблюють на нас свій вплив; натомість буде надано більше свободи у виборі тих чи інших варіантів рішень і поведінки. Тобто, жорсткого диктату неба не буде. Нині ж 3-4 місячні дні, Місяць у Скорпіоні. Емоції будуть дуже глибокими і часом з негативним відтінком. Якщо у когось на споді душі накопичилося чимало шлаків у вигляді образ, невтішних думок — поспішіть негайно позбутися їх! Сьогодні нам може суттєво допомогти співпраця зі старшими за віком і рангом. Уникайте ризикованих проєктів і взагалі ризику в будь-чому. Працездатність впродовж дня посилюватиметься.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1976 –  -0,3 а найтеплішим у 1927 – +26,5.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...