Пам’ятник «Захисникам України» буде?

памятник
Поділитися новиною

памятникЦе фото зроблене минулого місяця. Щоб вшанувати пам’ять побратимів загиблих в АТО, місцеві десантники – АТОвці прийшли до каменю, на місці якого, на їхню думку, мав би бути пам’ятний знак «Захисникам України».

Вже кілька років поспіль це питання обговорюють у міській раді. І, здавалося б, уже все узгоджено, адже на засіданні сесії, яка відбулася 6 грудня 2018 року говорили, що Міністерство культури погодило встановлення пам’ятного знаку чи меморіального комплексу учасникам АТО у міському парку «Перемога» . До того ж, на п’ятому році війни в календарях з’явився офіційний «День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України». Та в Гадячі, на жаль, їх вшановувати досі ніде. Єдиною згадкою про загиблих в АТО (ООС) гадячан та жителів району на сьогодні є пам’ятна дошка на території Свято-Михайлівської церкви на вулиці Вокзальна, встановлена силами самих же АТОвців.

Під час відзначення Дня пам’яті, 26 серпня, учасники АТО під час спілкування з пресою, вкотре повернулися до цього болючого питання. Кажуть, що міський голова запропонував встановити пам’ятник на вулиці Полтавська, над дорогою, навпроти Гадяцької центральної районної бібліотеки ім. Лесі Українки, а не в міському парку. АТОвці проти цього варіанту: біля приватних будівель не етично, підійти і під’їхати не зручно.

Ми обговорювали це питання у редакції, маємо непогану ідею – чому б не встановити пам’ятний знак на території тієї ж Свято-Михайлівської церкви? Зважаючи на той факт, що щороку на День вшанування, будуть проводити поминальні молебні та наявність дошки з портретами. Можливо, цей варіант також варто розглянути?

«БМ»  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...